Lisianthus - eustoma grandifloruim |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Travanj 2010 u 21:57 |
tko zna što o tom cvijetu
ne mogu nači informacije kako da je održim i što treba i voli
molim da mi napišete tko ju ima kako je uzdržava
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anči ako misliš na krumpirov grm evo ti link na stranicu http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2189
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da Anči misli na Lisianthus (Eustoma Grandiflorum). Ima prekrasne bijele, pastelno plave, roza ili lila cvjetove koji se često mogu naći u buketima i aranžmanima.
Ja sam je u dva navrata bezuspješno pokušavala sačuvati . Nitko mi nije znao reći kako se njeguje, a na netu tada još nije bilo toliko dostupnih informacija. Možda je vrijeme za novi pokušaj
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ups, znam o kojem je cvijetu riječ, imala lani, ali ja sam ga posadila u vrt i .... nestao.
|
|
hamara
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja upravo kupila
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
malo sam guglala da vidim o čemu se radi i skoro svugdje piše da treba redovno zalijevanje, svjetlo mjesto i da je jednogodišnja biljka - uzgaja se iz sjemena
nisam je nikad imala, iako bacim oko na nju u trgovini |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
obrisano , ali evo linka na stranicu da ne stoji prazna poruka ovdje
http://mojcvijet.hr/content/view/291/73/ ako nije dozvoljeno, sorry, obrišite ovu poruku |
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, tekst koji si citirala je jako dobar, našla ga i ja, ali navedeni portal ne dozvoljava kopiranje tekstova a ja nisam imala vremena za prepjev ili možda prijevod nekog stranog teksta. Bilo je već problema sa citiranjem tekstova sa tog portala, iako je uredno bio naveden izvor. Kao dokaz citiram dio Tijinog posta iz podforuma Savjeti, tema: da iskoristimo moje znanje, kojeg su izeditirali Iris (tada moderatorica) i admin
|
|
|
|
Nana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hamara, koje boje je tvoja prinova? Držim fige da ti lijepo napreduje!
|
|
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nana hvala ti lijepa na upozorenju o tekstu i dotičnoj stranici
nisam imala pojma da je to tako, inače ga ne bi stavila (mislila sam da je dovoljno navesti izvor), za ubuduće znam i puno ti hvala na trudu za mimulus , vjeruj mi da mi to vrijedi kao da si ga i našla (obično mi (skoro) nitko ne odgovori, a kamoli pokaže volju), dužnik sam ti |
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na ovaj cvijet sam mislila
]]
ali mi na žalost sada vene i neznam kako bih ga spasila ,ako netko zna molim lijepo savjet,hvala unaprijed !
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slučajno naletila na ovu temu i baš se obradovala! Uvjek kada bih poželjela cvijet za neku prigodu, bio bi to Lizijantus ili ispravan naziv Lisianthus - eustoma grandifloruim. Predivan cvijet ali je malo napisano o njemu... Hajde znalci i znalice i vi koji ga imate nešto napišite iz vašeg iskustva. neka sličica..
Evo linka:
|
|
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam je i ja... kupila sam je prošle godine i očajavala kako nije nakon
nekog vremena htjela cvjetati iako je stvarala pupove... međutim, prezimila mi je vani u tegli i ove godine trenutno cvjeta kao luda! evo ovogodišnje slike Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...sjemenčice ...sitne, sitne...ovo veće su čahurice...
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svaka čast, ja svojima nisam uspjela uhvatiti sjemenke...
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam roza i plavu eustomu. Cvjetale su dosta dugo a sada su se počele sušiti, opada lišće. Možda im je prevruće (15 C) a ako ih stavim na hladnije mogle bi se smrznuti. Kakva imate iskustva?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
po mom iskustvu, kad im pocne otpadati lisce, gotove su...
moje su stale vanka cijelu proslu zimu, pa su prezivjele (Split)... ali one su ionako jednogodisnje biljke tako da ne vjerujem da mozes puno uciniti da ih spasis |
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Morana, moram malo bolje pogledati možda imaju sjeme.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
morana znači da je tvoja propala ove sezone?
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, natalija, ove godine je propala... cudi me sto je dozivjela i dvije godine, valjda mi se zeljela oduziti za necvjetanje prosle godine
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |