Nektarina |
Odgovori |
Korisnik | |
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 14:30 |
Evo ovak.Prije 3god. MM je kupio nektarinu.Sad je već visoka cca. 2m.Svake godine je oreže i pošprica.Tj. prvu je nije pošpricao pa je sva imala sfrkano lišće i imala je 2 ploda.Drugu godinu ju je orezao i odmah je pošpricao, i opet je imala sfrkano lišće.Ovu godinu je pročitao negdje da je treba pošpricati kad procvijeta, i ok, tak je napravio (naravno, prije toga je orezao) ..I sad ima onako ne previše listića koji su se opet ko blesavi sfrkali, evo fotke,
Kaj napravit u ovom slučaju?! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nektarina je, kao i breskve osjetljiva na bolest koja se zove kovrčavost lišća. Treba početi špricati već u 9. mj. Podrobnije o tome potraži na netu.
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aha ..ok hvala
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer smo kupili i posadili nektarinu " May grand" nadam se da će nam uspjeti već smo predprošle jeseni posadili dvije ali su nam se osušile , neznam razlog čitam da nisu ništa zahtjevnije od bresaka
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam danas kupila jednu lijepu dvogodišnju sadnicu nektarine u Kalii.Nisam znala da je tako osjetljiva na bolest kovrčavost lišča.Zanima me dal je obavezno špricanjei sa koji preparatima.
|
|
viridarivm
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru.Ja svoju još nisam posadila,tek sam je nabavila. Znaći na jesen kad joj otpadne lišće.
|
|
Sanja123
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi imamo jednu nektarinu već nekih sedam godina. Otkako je špricamo dodatno i prije zime nije bila kovrčava. Prije toga smo isto imali problema. Osjetljiva je jednako kao i breskva.
Daje prekrasne, velike i sltake plodove. |
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
Sanja123
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo našla sam još jednu slikicu koja je snimljena krajem svibnja. Plodovi se još nisu zaokruglili.Prvo budu duguljasti, a onda poprimaju okrugli oblik.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
viridarivm
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sanja123
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trudimo se....čim vidim bilo koji sumnjivi list odmah ga skidam sa drveta. Volimo nektarinice i branimo je životom. Kažem, otkako sam pročitala da je kod bresaka bitna zaštita i prije zime, mi to obavimo i ona nam to zahvaljuje. Oko našeg voćnjaka bude mnogo zaraženih bresaka jer mnogi uopće ne špricaju voćke. I eto zaraze na brzinu.
|
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |