Cvijeće za početnike |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Afrodita ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 07 Prosinac 2007 u 21:17 |
Pozdrav veselo društvo!!!!
Ovakoja sam mlada usto se tice biljaka i uzgoja cvijeća.
Trenutno sam se preselila u novu kuču i sada mi nekako sve prazno bez biljaka. koje su biljke najlakše za uzgoj (čitaj koje se ponekad mogu i zanemariti
![]() Hvala vam puno, zaista je potrebna pomoć!!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
AB100 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozdrav i tebi ja bih ti predložila sansarverije juku ali ona ti voli dosta svijetla i adam ali niko od nih nevoli da da se dugo zanemari |
|
AB100
|
|
![]() |
|
Afrodita ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Ma to mi je jasno, da ih nesmijem pustiti na milost i nemilost drugima!!! a drugih u kući nema Imala sam par puta kaktuse a s njima je problem sto ih treba jednom tjedno zalijevati, pa zaboravim koji tjedan. tako da mi je bolje nesto malo zahtjevnije, ali opet ne nesto previše. barem dok naviku nesteknem!!!
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Afrodita, ja bih se prvo malo nasalila sa nama ovde, pa bih rekla da mnoge nase biljke sigurno zele da ih ponekad i zaboravimo.
Preporucila bih ti kalanhoe. Sada ih mozes naci u cvatu i izabrati boju, a jako lepo izgledaju kada u redu ispune prozorsku dasku. I sanseverija je lepa, najlepsa je kada ima one zute pruge na obodima sa obe strane i kada se pruzi u visinu, izgleda kao sablja, pa je tako jos i zovu. Yucca, takodje, slazem se sa AB100. Ficus elastica i Ficus benjamina. Ako se odlucis za njih, biraj zelenolisne vrste. Eto, toliko. Da ostavimo prostora i za druge. Pozdrav i dobrodosla. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Također preporučavama sanseveriju, istu ovakvu kakvu AB100 ima za avatar. i juka ti je dosta zahvalna. a najzahvalnije,biljke koje nikad ni polit ne treba su ti plasticne . Ma samo se šalim malo sam
![]() |
|
![]() |
|
oceana ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Afrodita, moj prvi izbor bila bi dracena!
Ažurirao oceana - 07 Prosinac 2007 u 22:16 |
|
![]() |
|
oceana ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Dracena Marginata i ili D. frangrans
....uh, tek sam sad skužila da si temu stavila pod Sobne cvjetajuće biljke...ali nekima i D. frangrans procvjeta... ![]() Ažurirao oceana - 07 Prosinac 2007 u 22:20 |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Slažem se sa svima
![]() U stvar jel bi ti cvatuće ili i ove lisne,da se ne mučimo?
![]() |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
prkosic za vani i zamio za unutra
![]() vrlo zahvalno
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
ja bih ti preporucila ukrasnu koprivu,
fikus,ili hoju (bar sam ja sa tim pocela) |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Nabavila sam si par sanseverija(ukala od mame).
A u trgovini sam upecala okom jedan super fikus, pa ga planiram nabaviti. Nije kasno što je zima da ga sada kupim?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Naravno da nije kasno
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Moja preporuka za početnike je definitivno sve vrste dracena jer je traže previše.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Samo treba pripaziti da kada se kupuje, vani ne bude previše hladno, da ne doživi biljka veliki šok. Isto tako iz jako hladnog u jako toplu sobu!!
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
upravo to admine sam ja par puta uradila i nebih vise |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
moje prve sobne biljke koje sam nabavila su:
-nolina -afrička ljubica -chamaedorea elegans potom su uslijedili: -scindapsus -klorofit -ćuvarkuća -i još afričkih ljubica ako se samo malo povede računa mislim da su sve ove biljke lake za uzgoj ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Preporučam Sanseveriju, Yuccu, Ficus, a sada u ovo vrijeme, Kalanchou!
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
ja bih od srca preporuchila ( ali one nisu cvetajuce...)Aspidistru...ona podnosi i majstore i zaboravljanje i puno vode i nishta vode i mene...
![]() |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
samo jedan mali savjet, budući da sam i ja nedavno počimala sa uzgojem, pa da ne pogriješiš kao ja: uvijek kod biljaka kada ih ideš zaliti pogledaj kakva im je zemlja, ali ne onaj površinski dio, već malo ruku uvuci u dublji sloj, i ako je tu suho zalij pomalo. za dracene i ficuse bih ti preporučila da ih prskaš vodom po listovima, meni su puno bolje otkad to radim. njih zalijevam otprilike jednom u 7-10 dana, a prskam ih po listovima svako 2-3 dana. kod ovih biljaka ti je bolje manje zalit nego više, i nikako ih nemoj držat na propuhu i na hladnom (dobro, sad će bit toplije svugdje, ali kako biljke ne vole često premještanje bolje je računati na to).ja bih ti svakako preporučila spatifilum (ne znam jesam li dobro napisala) prekrasan je, lak za održavanje, treba ga tek pomalo zalijevati kad se zemlja prosuši i prskati.
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
dobila sam ovaj kućni jaglac prije 2mj još uvijek cvate doduše manjim intezitetom pa me zanima do kada? i da li se on može pelcati ko i vrtni jer tjera nešto pomalo sastrane
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |