Borovnica |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Ožujak 2008 u 23:12 |
Danas sam kupila 2 sadnice borovnice, pa molim malu pomoć. Ima li tko kakvih iskustva s uzgojom?
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ah, nitko ih nema? Inače sam saznala danas da vole kiselo tlo, pa bi mi svaka preporuka kako na prirodan način povećati kiselost tla dobro došla...Mislim da borove iglice povećavaju kiselost tla, ili se varam?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam informaciju da će borovnice rasti samo na određenoj nadmorskoj visini, ali vjerujem da će kod tebe rasti bez obzira na to.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, danas sam umiješala borove iglice u zemlju oko borovnica, stavila iglice okolo borovnica i sve to još prekrila travom pa obilno zalijala - vole vlažno tlo. Vidjeti ćemo što dalje....
|
|
VITA
Nedavno posijan Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila posebno gnojivo za bobičasto voće pa tako i borovnice. Možeš ga pronaći u svim vrtnim centrima
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Vita, ali izbjegavam kemiju...tražim prirodan način da ne ugrozim prirodnu ravnotežu u vrtu
|
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za početak ja sam iskopao poveću rupu koju sam napunio čistim tresetom radi kiselosti i već prve godine su mi borovnice rodile (malo ali dovoljno). Borovnice traže puno kiselosti i bilo bi poželjno kod sadnje imati onaj kupljeni supstrat koji se posebno za njih prodaje. U svakom slučaju, ako nećeš kasnije prignojavati sa kemijskim sredstvima borove iglice su dobar prirodan izbor (ja ih koristim za rododendrone).
Važan je i položaj i vlažnost, jedva malo sunca ujutro je sasvim dovoljno, nikako na dnevno sunce, a zemlja mora biti stalno vlažna. Zato ih je dobro posaditi u treset jer on tu vlažnost dugo zadržava.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Nickless. Pročitala sam na forumu da i talog od kave povećava kiselost zemlje, pa ću dodati i to...Jedino me muči što nisu u sjeni...
|
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
o borovnici imamo ovdje
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, došla sam i na ideju kako im napraviti hlad - oko njih ću posijati visoko cvijeće (Cosmos, visoke dalie, lavatera), s time da ću još dodavati borovih iglica i malč od trave da održim zemlju vlažnom.
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li tko zna di ima sadnica i kako uzgojiti šumsku borovnicu-mi u Samoboru zovemo i crne jagode ima ih kod nas samo u ponekim šumama probala sam i doma nositi i saditi ali mi nikako ne uspjevaju
|
|
sutra je novi dan
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj u rasadnicima pogledati. Bitno je da rastu u kiseloj i vlažnoj zemlji, možeš kupiti zemlju za rododendrone, ili vidi gore savjete
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
dugokosa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nemam pojma i kod nas ne raste u crnogoričnoj šumi
|
|
sutra je novi dan
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima iglice ili lišće ?
|
|
dugokosa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lišče,visoka oko 20-cm i bude je bilo negdje krajem mjeseca ili početkom 6
|
|
sutra je novi dan
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
onda je borovnica.. a na portalu sam pisao o njoj.. pogledaj
|
|
dugokosa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok hvala bum pogledala
|
|
sutra je novi dan
|
|
cilj
Novo sjeme Pridružen: 06 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a na portalu sam pisao o njoj.. pogledaj a na portalu sam pisao o njoj.. pogledaj
a koji portal Ivane ?
|
|
dugokosa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo ti link
http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/11/savjet/164.aspx |
|
sutra je novi dan
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |