bakin vrt |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 12:15 |
Da ima neki opći dnevnik radova, ubacila bih se. Jer mislim da će moj, barem vrtni, biti mršav!
No, danas sam posadila amarilise. Čini mi se da su sve lukovice preživjele van zemlje u tami.Vidjet ćemo. Imam ih 10 i svi crveni jer potječu od jednog davno dobivenog.
Stavila u vaze, malo zalila...i naravski i dalje ostavila u zatvorenom i polumračnom prostoru.
Usput sam izvršila inspekciju mladica od ružmarina i santoline, koje sam ? u listopadu? studenom? posadila.
Zadovoljna sam rezultatom. Imat ću novu ružmarinovu živicu a i grmiće santoline.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super,još jedan dnevnik. Ne mora značiti da će biti mršav jer svi smo počeli od jedne biljke a onda malo po malo ....
A start je dobar, već je tu i živica i grmići i amarilisi. Samo naprijed, već se vidi da će tu biti svega . |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka bravo, ma naravno da moraš imati svoju temu, a imaš ti dosta materijla za pisanje i dosta prostora za opisivanje, pa možeš nam pričati kako trava diše, kakva će biti ta ružmarinova živica, grmići santoline, a usput nas nasmiješ sa svojom duhovitošću i Spotovom nepodopštinama. Ma ima da svaki dan nešto napišeš.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako i ja sam mislila da nemam što pisati, a onda sam shvatila da sam svaki dan barem pol sata u vrtu. I onda sam počela pisati i ne mogu stati!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na podršci!
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako dobro došla u "Dnevnik ....",pa ti si prava vrednica,puno pišeš,radiš i svoj dnevnik.Super!!
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Veselim se čitanj novog dnevnika, Baka samo naprijed! Uživaj u vrtu i šalji slikice!
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka dobro došla u "kroničare" a najvažnije ćeš shvatiti druge godine kad ćeš zimi pratiti što si sve napravila i sanjati sunce i toplo vrijeme kako bi krenula ispočetka i napravila neke promjene (ma što neke, sve izmijenila i krenula iznova na užas obitelji i ostalih bliskih ljudi)
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bako citam...
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
čitam i učim bako od Vas
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo danas sam baš radila. Dva sata sam uništavala svog neprijatelja br. 1 - bršljan. I to samo duž jednog zida. Naravno MM je imao primjedbi ali sam ja nakon prvog pokušaja ubjeđivanja da sam se uhvatila pravog posla jednostavno promrsila nešto što neću pisati, jer nije dostojno dame mojih godina
Taj bršljan se penje.o.k. Ali onda prelazi preko odebljeg zida i pruiža pipke u cvjetnjak, t.j. među hortenzije, aukube i santolinu.
E pa srezala sam ga pošteno. Blažena električna šišalica.
.
Očistila sam i dva stabla u livadi od njega. Jer je zima bila dovoljna da se popenje na visinu i zahvati stabla.
Pa sam za sad skupila na hrpu češere i iglice od jednog - bora. Ma nije baš bor, moram ga slikati, ali je ogroman i pravi smeća svjetski. Dio dobrodođe kao humus, ali češerići baš i ne.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super bako, ne znam kako je bilo prije ali na slikama izgleda jako uredno.
Moram si i ja ove godine nabaviti tu električnu šišalicu baš za ovakve "pacijente" kao što je bršljan.
Znam da si sad puno zadovoljnija nakon dana provedenog u vrtu. Srećom sad dolazi period kad ćemo sve više vremena provoditi u vrtu!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako, vidim da ne možeš mirovati ko ni ja. Jučer sam i ja malo "sredila" bršljan, a neki dan i pasifrloru na luku vrata. Električne škare - super ti je to jer kod tebe je hrpa toga i veliki prostor, pa ti ipak olakša. Bršljan je pravi napasnik,a li ja ga na neki način volim, samo ga treba držati pod kontrolom.
|
|
RIJEKA
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blago tebi što možeš raditi po vani....ja samo mogu gledati snijeg i lokve vode posvud
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo "podignem" svoj dnevnik. Prvo sam jutros marljivo pročitala nazive biljki, koje sam dobila od naših forumašica. Onda sam jednu po jednu tražila podatke:slika, visina i opseg. Onda sam smišljala kud s njima i oko 11 izašla "oboružana" sitnim alatom i motičicom i krenula. Sve ono što ne naraste više od nekih 30 cm sam stavila malo tu, malo tam u moje "sanduke" u kojima još caruju maćuhice, hebe i erike. Ali ima mjesta. Inače smo od kad smo ih napravili uz stepenice i ulaz, tu sadili uvijek samo jednu vrstu.U početku pelargonije a onda zadnjih godina tagetese.
No zahvaljujući "donacijama " i jesenskim idejama, odlučila sam se ove godine na šarenilo. MM je jako skeptičan a ja mislm da će izgledati lijepo. Vidjet ćemo.
Posadila u jednu ukrasnu vazu polygalu mirtifiolu i sa strane ubola karanfilić. A bijelu pelargoniju koja je u njoj uspješno prezimila sam posadila dolje u livadu u veliku vazu u kojoj sam inače imala crvene pelargonije. Sad će biti bijele.
Na trećoj "etaži" vrta uz zid, koji je jedini čist i gol sam posadila žute puzavoce, na jednom mjestu posijala i na jednom posijala i vrtni hibiskus. Zabola štapove za oznaku i sad je sve u Božjim rukama!
Ostalo mi je još sijanje(sljez,lantane, kineski jorgovan i liatris spicata. Jedino znam gdje ću ricinus i lantane. Ovo drugo moram također dobro razmisliti. To ima i vremena a i ruža!? Nju moram smisliti kud, da se istakne.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako biti ce to na kraju super, pa i ja sam bila zbunjena tolikom kolicinom biljaka, ali sam veci dio uspjela smjestiti, za sada u neke vaze, a poslije cu vidjeti kamo.
|
|
RIJEKA
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam radila skoro dva sata. Ništa sijala, ništa sadila. Samo čistila, čistila, čistila i to jedan kutak vrta. Meni obično ostaju skriveni kutevi za čišćenje.MM pazi na ono vidljivo.
Skupila dvije velike crne vreće smeća. Oboružana rukavicama pokušala oplijeviti jedne perunike. Kažem pokušala jer je teško povaditi koprivu i jednu travuljinu koja, bar ovdje, raste svugdje, čak i iz starih zidova a ne povrijediti perunikino korijenje. No bar izgledaju slobodne.
Cijelo vrijeme sam mislila da mi je dati oglas: traži se mlad i jak za ispomoć starcima!
Kako rekoh MM imala sam tri "noćne more": ošišati onaj zid bršljana, pokupiti ovo lišće (čitaj: lišće, borove iglice, silne češere...) i ostala mi treća: pročistiti livadu da ljubice mogu slobodno cvjetati. Tratinčice cvjetaju stalno, njima ništa ne smeta.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i uspjela si. Borba s perunikama je bila i kod mene, a stalno se šire, pa sam ih probala organičiti nekim ciglama.
Noćne more imam i ja,a li u suprotnom smislu, kad ne mogu zaspati onda mislim kako ću dovoć još kamenja, napraviti još poneki vrtić - ma kakvo brojanje ovaca, cvijeće je spas od nesanice - barem za mene.
|
|
RIJEKA
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bako ti si pocela sredjivanje,mene opet to ceka,i naravno sijanje,bas nista jos nisam od toga uradila.Valjda ce ostati toplo pa cu vam se pridruziti
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša - kamenje! I ja sam neki dan donesla s ceste usput par komada!
Gioia, mislim da ni kod nas u toplijim krajevima još ne kasnimo a kamo li vi kontinentalci. Polako...bolje malo zakasniti nego uraniti pa onda neki ludi zimski val sa mrazom i snijegom sve uništi!
|
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |