bolesna dracena |
Odgovori |
Korisnik | |
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Prosinac 2007 u 10:35 |
...sta mislite od cega su ove fleke po draceni? Biljka mi je u uredu u prostoriji sa centralnim grijanjem, poprilicno je toplo...sta mislite jel uzrok to? Jadnica, zao mi je, voljela bih joj pomoci, pa sta predlazete? Help please!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam slične fleke dobila po spatifilu, pa željno iščekujem odgovore naših znalaca po ovom pitanju |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove strasne smedje mrlje mogu se pojaviti kao posledica vise stvari.
Mogu se javiti kao 'opekotine', kada posle orosavanja na listu ostane vode, a izlozen je pri tom direktnom suncu. Ili kada se zimi list isuvise vlazi. A moguce je i da je u pitanju neko gljivicno oboljenje. |
|
Aglaja
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....jadna moja dracena...nisam ju prskala po listovima tako da nije to...i nije nikada bila na suncu da bi je moglo sprziti....
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bi takve listove srezala jer ako i nisu gljivice na tako oštečene bi se mogle pojavit.
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...srezala sam ih Hele pa cu vidjeti hoce se pojavljivati na drugima...bolje receno otkinula sma te listove cijele....
|
|
jelsa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maso,radi se o tipičnoj bakterijskoj pjegavosti lista.Uzročnik je bakterija iz roda Pseudomonasa.širi se kukcima i vlagom preko lista.Potrebno je ukloniti oboljele listove i prskati jednim od fungicida na bazi bakra/Nordox/. |
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....hvala Jelsa...
|
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ažurirao Hele - 05 Prosinac 2007 u 15:56 |
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da se nešto vidi.
Ažurirao Hele - 05 Prosinac 2007 u 16:01 |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hele |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....Hvala Hele, vidi se ...
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow
hvala vam svima
|
|
oceana
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sada nemam tih problema, ali dobro je znati....Hele
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno na pomoći hele i meni se je to znalo dešavati a sada napokon znam razlog tome!!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |