Gradnja vodenog vrta |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Siječanj 2008 u 22:32 |
Evo da u par slika pokazem gradnju jmog vodenog vrta:
Slika kako je vrt izgledao prije ikakvih radova. Shema je u glavi i radovi polako pocinju!
Kamejne je prikupljeno, barem vecina njih.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam u novom samo iza kuće otišla po kamenje... Hihihi
Ispravak: ja sam samo pokazivala koje se nosi doma.... |
|
Per aspera ad astra.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon toga sljedi crtanje linije dokle ce biti jezero( to je najlakse uciniti sa bocom punom pjeska te isipavanjem pjeska po travi ostaje trag) i tada sljedi kopanje!!!
naravno i vrlo je važno da jezero bude ravno ili kako se jos kaze pod "waser vagom"
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ovaj dio posla je obavio neko drugi....
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kada je sve iskopano sljedi posljednja provjera kako sve izgleda:
te se postavljea najlon na dno jezere i slaze kamenje!!!
Napusti se jezero vodom i upali pumpa i to je to!!! Naravno treba posaditi i cvijeće !!!
i to sve izgleda ovako :
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pusti gazdu da postavi slike, a ti lijepo potavi taj svoj da vidimo |
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavila sam slike svog... Budem još stavila kad nađem di su mi... A sad sljedi onaj dio koji sam ja radila a taj je da sam uzela beton i kamenje i ljepo sve to zazidala....
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej Admine jedva sam čekala da postaviš slike....
Ova zadnja je fantastična, iako smo vidjeli, ali iz ovog kuta je neodoljiva, a i ona Zvončica što sjedi na kamenu me naprosto ubija ljepotom, a cvijeće......a ......a ma bolje da ne komentiram dalje jer je tako super - i objašnjenje i krajnji produkt da ću sve to blevetanjem pokvariti.... |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno!!
Žao mi je jedino sto nisam sve djelove izrade slikao, nego su napraviti tako veliki razmaci....
A kada sam se ufurao u posao zaboravio sam na slikanje a nije bio nitko drugi da me slika...
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šteta, baš bi bilo zgodno da imaš svaki detalj. |
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja ću nastojati da malo uredim postojeće stanje mog jezerca pošto mi je pes sve zgazijo bez mog znanja, a možda je samo htjeo pomoći a nije znao kako
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To izgleda tak jednostavno.Admine,koliko duboko si iskopao,onaj najdublji dio?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i mene zanima koliko duboku i kolika je sve skupa površina, jer ovdje imam relativno malo dvorište, ali bilo bi ga super negdje uklopiti, ako ne mora biti preveliko.
Tvoje je fantastično, a tek biljkice, pa ono stablo, ma nemam riječi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svaka ti čast Admine! Prekrasno je! Kakvu si pumpu stavio?
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlicno!
Evo i mene zanima to za pumpu jer o njoj nije uopce bilo objasnjenja,zatim oni kolcici -sta je bila ideja-koji oblik postici onim kolcicima? Jel se to vidi neki kanal i to jos se sljeva voda u jezerce iz kanala? Koji je konacni oblik jezerca i da li ima vise razina? uh puno pitanja ali zato sto bi i ja tako nesto |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mene nisma bio malo tu pa kasnim sa odgovorima.
dvorište je dimenzije cca 8m širine i 4-5duzine a jezero je dimenzije cca 2x3m a mozda i manje, izmjerig ga pa javim tocnije informacije.
Dubina jezera je otprilike 60-70 centimetara u sredisnjem-najdubljem djelu. iako je sada malo plice pošto je nasipan pijesak.
Pumpa je malena za vrtno jezerce a kapacitet je 3000l/h to je taman da je potocic zivahan. iako bi mogla biti i jaca. ali slabiju ipak ne preporucavam.
A kolcici su zabijeni na rubove jezera. Na njih sam postavio spagu kako bi moga odrediti gdje mora biti obala. da bude totalno vodoravna jer je jezero na nizbrdici. pa sam morao nižu stranu nasipati da napravim obalu.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Budući da sam dobila upit o mom vodenom vrtu na PP odlučila sam ovdje dati detljnija objašnjenja.
Pitanje; " ej bok gledam tvoj voeni vrt...kako si napravila onaj pad...jel to obicni beton sa kamenjem ili neka masa?" Riječ je o ovom vodenku kada je iskopan oblik po želji na zemlju je položena folija (pad se dobiva oblikovanjem zemlje) za fontane. Na foliju je slagano kamenje koje je međusobno povezano tj. lijepljeno ljepilom za vanjske pločice, a pojedino kamenje je samo položeno preko drugog kamena. Iz bližega to kamenje izgleda ovako ljepljeni samo slagan nadam se da sam malo pomogla, a ako ima još nejasnoća pokušati ću vam objasniti. Također sam sigurna da će mi i Admin pomoći ako bude potrebno. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E da ukoliko se odlucite za gradnju izbjegavajte betoniranje, jer beton zna ispucati te ce te gubiti vodu!!!
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK i ja sam se sjetila tvojeg majstorski napravljenog vodenka .
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |