Ahimenes - Achimenes |
Odgovori | Stranica 123 25> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 15:04 |
Zemlja porijeka je Meksiko. Ova biljka jednostavna je za uzgoj. Ima podzemne gomoljčiće (rizome) koji se u jesen vade i čuvaju do proljeća kada se ponovno sade. Odličan je izbor za sjenovita mjesta, viseće korpe ili može biti kućna biljka. Ova biljka cvjeta u raznim bojama. U vrijeme cvatnje potrebno je češće zalijevanje uz povremeno prihranjivanje gnojivom.
|
|
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
achimenes je stidljivo otvorio svoj prvi cvijet
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš je krasni,ja obožavam plavo i ljubičasto cvijeće
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na prvi pogled izgledalo mi je kao nova gvineja
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ljubičasti, jako volim taj cvijet, ali što u moje susjede uspjeva.....to je ljubičasta polukugla.....kod mene je uvijek rastresen....
|
|
on the cloud
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam ljubičasti. Odlična je i zahvalna biljka za uzgoj koja ne zahtijeva mnogo brige. Čak ga se može i zapustiti neprihranjivanjem (često sam odsutna), iako traži redovito zalijevanje.
Ako je u kvalitetnim uvjetima, može se brzo razmnožiti i cvate konstantno zgodnim cvjetnim ruhom.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno našla tu biljku, koju sam na flori dobila od Manči. Zamislite koji je put prošla. Iz Dubrovnika u Zagreba, pa u Rijeku., prava putnica. E sada sam je ja lijepo posadila, dobila instrukcije od Manči, a sada i ovdje pročitala sve što trebam znati.
Moja je još mala, ali našla sam zato sliku od Mančine ljepotice. Nadam se da će moja još ovo ljeto biti takva.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moje su ove godine dosta male biljke, za sada imam samo ljubičaste od prošle godine, ali mi je gospođa na tržnici (ona ista za koju sam već rekla da je moram zaobilaziti u veeeelikom luku ) obećala donijeti crvene i roza. Ajme koje će to biti šarenilo
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, imam je i ja i imislim da već imamo temu o njoj negdje. Moja još ne cvate, ali dobila sam je od Manči, možda je njena već u cvatu.
|
|
RIJEKA
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije ni moja u cvatu, kasno sam je stavila....
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasna biljčica, odma je stavljam na spisak za nabaviti
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li se ovaj cvijet moze razmnoziti reznicama?
|
|
pozdrav iz Norveske
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuksija za razmnožavanje reznicama nisam od nikoga čula. Achimenes ima male podzemne gomoljčiće (rizome), izgledom podsjećaju na male duguljaste šišarke i tako se razmnožava. Nadzemni dio biljke nakon cvatnje sasuši se i ugiba.
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala mnogo na odgovoru, Lana2.
|
|
pozdrav iz Norveske
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam gomoljčiće ove biljke za koju kažu da je sestra gloksinije stavila u zemlju, pa sam potražila u knjigama nešto o ovoj biljci. Kako imamo temu evo još nekih podataka.
Male gomolje, koji nalikuju na gusjenice, treba nabaviti dosta rano u proljeće. U velikom cvjetnom loncu napunjenom plodnom cvjetnom zemljom gomolji će se brzo razviti. Biljka voli rahlu zemlju, pa joj treba dodati malo treseta. Cvjetni lonac treba držati u toploj prostoriji i čim se pojave mladi izboji treba početi normalno zaljevati. Cjelo ljeto će cvjetati ako je vani na svjetlom mjestu, ali ne na direktnom suncu. Na kraju ljeta pustimo da biljka ugine, lonac odložimo i tokom zime ne brinemo o njemu.
Tek na proljeće gomoljčiće izvadimo iz zemlje i posadimo u svježu cvjetnu zemlju. Nikad ne treba dozvoliti da se zemlja potpuno osuši.
|
|
RIJEKA
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš sam htjela pitati jel sad vrijeme da ga počnem zalijevati? moj je cijelu zimu u podrumu i nisam ga zalijevala uopće....znači selim ga na toplije i kada potjera počnem zalijevati...ok
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je bio na terasi, natkrivenoj i ponekad sam malo zalila, sad ću ga prema vašim uputama presaditi i na sunce.
|
|
život je more
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kontesaa i Lantana, ako dozvoljavate da se priključim malim savjetom.
Ahimenes nakon cvatnje u kasnu jesen treba odrezati, a rizome-sitne gomoljčiće ostaviti u suhoj zemlji bez zalijevanja upravo do sada.
jer, ako ga sada posadite cvasti će cijelo ljeto.
Sad presipajte zemlju na novine i potražite ih, ima ih sigurno puno, različitih veličina, odvojite od zemlje i proberite po veličini. Oni veći će bogatije cvasti, ali ne brinite cvasti će i manji.
Ovisno o veličini tegle posadite na svakih 8-10 cm jednoga na 2-3cm dubine u vlažnu zemlju i držite na toplome. Za dva do tri tjedna će niknuti i imati ćete kaj vidjeti, nisu sitni poput ostalih klijanaca. I dalje im treba toplo i svijetlo mjesto.
Vole puno svjetla i lagano sunce, prejako sunce isprži im listove, ali ipak cvatu. Treba ih redovno zalijevati i povremeno dohranjivati.
Meni osobno najljepši su u dugačkima visećim teglama u kombinaciji s bijelom bakopom, ali i sami u tegli su prekrasni.
ovim načinom svake sljedeće godine imat ćete sve više u više rizoma.
Nadam se da sam pomogla informacijama
lijepi pozdrav svima
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Saro...tak budem napravila i nadam se da će biti kao i prošle godine kada sam ga dobila
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Odgovori | Stranica 123 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |