Gomoljasta Begonija - Begonia sp. |
Odgovori | Stranica 123 15> |
Korisnik | |
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Travanj 2007 u 18:01 |
Meni su najdraže ove male semperflorens. Neumorne su u cvatnji. Stalno tjeraju cvijet za cvijetom, vesele su onako s mnoštvom sitnih svjetića. Ima ih sa zelinim i s tamnim, bakrenim listom, a cvjetići mogu biti bijeli, rozi ili crveni. Što je najvažnije dobro podnose sunce.
Onim gomoljastim s velikim cvjetovima kod mene je prevruće. Ažurirao flora - 09 Travanj 2007 u 18:02 |
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja volim begonije zato sto su jako zahvalne i sto stalno cvjetaju moja je procvjetala [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
ima vec slikica na forumu |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gomoljaste, krupnocvetne begonije kupim svake godine za balkon, ali u toku zime mi skoro svi gomolji propadnu. Ima li neko recept za čuvanje gomolja? Probao sam da ih preko zime vadim iz saksija i da ostanu u saksijama, ali rezultat uvek isti... Preživi samo 2-3 od desetak komada.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih nemam, jer im je prevruće kod mene na balkonu no moja seka ih svake godine obavezno sadi. Ona u jesen kad se listovi počnu onako sušiti i propadati prestaje sa zaljevanjem i onda kad se stabljika sasvim osuši odreže je, a ponekad se ona i sama odlomi. Gomolje zajedno sa zemljom no potpuno, potpuno suhom stavi u podrum. Ne zalijeva ih i ne dira cijele zime, a onda na proljeće (ove godine kako je rano krenulo toplo malo je uranila pa su neko vrijeme smo čamile ni znaka života nisu pokazivale da bi sad pomalo počele izvirivati iz zemlje) presadi i pomalo počne sa zalijevanjem.
Uglavnom joj sve prežive. Mi smo u Primorju, zime su blage pa je dosta tog sadnog materijala puno lakše održati nego u područjima gdje su velike hladnoće. |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina begonijice su super... Ja sam ove godine posadila žute -duble jellow begonije i već su iznikle ispod podivljalih ivančica...nadam se da će ih zaštititi od velike vručine..Jučer je bilo takvo nevrijeme ali sva sreća nije pokidalo lišće.. a kad bude cvijet -normalno da ćete vidjeti...slikice
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam jedno pitanje
danas nasla u nekim sjemenima bog dragi zna od kada par begonija koje su pustile vec male klice ja sam ih posadila u saksije i pokrila najlonom e sad pitanje je sta mislite da ih nisam malo kasno posadila jer druge mi vec odavno cvjetaju |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina ako su proklijale to znači da misle ozbiljno... krenuti dalje... Ažurirao Donata - 30 Svibanj 2007 u 19:08 |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja se nadam da ce krenuti
u kakvim su uvjetima opstali necu ni pisati ali nadam se da ce one biti moji mali heroji |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina sjeti se one dicentre-srdašca...naumila je krenuti i sad je već pravi mali grm... Tako će i tvoje begonije...
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nadam se Donata
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U iščekivanju nekog ko zna nešto o begonijama, da ja nekaj velim
Dina,pa begonije imaju gomolje koji se mogu izvaditi iz zemlje i u proljeće posaditi?!!! Tako ne zauzimaju mjesta puno a na proljeće ju imaš.E da,negdje sam pročitala da se begonije mogu pelcati,ono otkineš grančicu i zapelcaš.Probaj ih tako razmnožiti.Ja mislim par grančica probati tako.
A sad dajem riječ znalcima
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poslušaj Shashu i sačuvaj gomolje do proljeća.
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
budem probala
hvala shasha |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj se meni zahvaljivati ja samo velim kako bi to moglo biti.Zahvali se Kiki,ona veli da to tako može(ak ne uspiješ nek bude ona kriva)
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema frke, snosim krivicu osim ako ne uginu od vlage.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajde hvala Kika,ja već snosim krivicu što je Dini odapela lavanda(iako stvarno ne znam kak je to uspjela izvesti)
|
|
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih ove godine isto nesto zasadila ali jako kasno pa sam mislila da su mi zbog toga tako slabe a sad vidim da ne smiju biti na direktnom suncu a moje jesu.Uglavnom sad nisam ziher dal da ih opet presadujem u sjenu (sa petunijama su na prozoru) ili da ih ostavim sad do jeseni
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavi ih na istočni ili sjeverni prozor i bude im tamo O.K.
|
|
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bed je kaj su mi sa pelargonijama i bacopama u onim dugackim plasticnim zardinjerima na prozoru pa ih ne mogu maknuti,jedino presaditi.
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako imaš istočni prozor, tamo možeš staviti i pelargonije i bacope.
|
|
Odgovori | Stranica 123 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |