ukrasni grah, Lablab purpureus |
Odgovori |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Lipanj 2008 u 19:48 |
Ovako,dobila sam na proljeće nekoliko sjemenki ove biljkice od Dalmax(obriši si PP)i pisalo je da se zove"grčki oleander" Tražeći nešto o njemu našla sam svašta no ništa što bi ličilo na moju biljkicu.
Vidim da je puzava,kada i kako cvate nemam poima isto ko što ni ne znam kako se zove,kako je njegovati,kako preko zime????? Koliko visoko ona naraste,da joj znam potporanj staviti???
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha, mislim da tvoja biljčica (grčki oleandar) raste kao grm, a ne kao puzavica. Savjetovati o uzgoju te ne mogu jer ja imam tek male klijance po prvi puta, ali ti mogu dati latinski naziv kako bi mogla malo progooglati.
Asclepias tuberosa
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S obzirom da tek sada vidim fotku koju si okačila, mogu ti i identificirati biljku. Na slici nije grčki oleandar već ukrasni grah, Lablab purpureus. Penjačica koja voli sunčane položaje i naraste od 2 do 5 metara. Iz iskustva ti mogu napisati da ju je bolje sijati u grupi jer je tada bujnija i ljepša. Na vrhu grana cvate ljubičastim cvjetovima jako sličnih cvjetovima graha i mahunarki. Vrtna jednogodišnja biljka.
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rekao bi po listu da je to Dolichos lablab
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala,mislila sam da nije ono šta piše no ni taj ukrasni grah nisam imala još pa nisam znala.Znači mogu ja to van u zemlju posaditi
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Grcki oleandar sam dobila posredno preko fatke i to je nesto predivno i rado ga djelim jer sam i sama odusevljena s tom biljkom. kazu da posijan u proljece vec na ljeto cvjeta a na netu ima predivnih fotografija ove biljke.
A ova prva slika ti je izgleda ukrasni grasak-tako je i meni isklijao samo sto je jako mali. Ukrasni grasak je penjacica. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shaša što jke da je izgleda super, a da znaš kakva je slika na mom novom PC.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno ti izgleda super. Moj je posijan direktno u vrt uz ogradu i tek se primjecuje.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |