Tekući hormoni rasta - giberelinska kiselina |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 06 Veljača 2009 u 10:42 |
Ima li netko iskustva sa tekućim hormonima rasta. Mislim da se radi o nekoj kiselini.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam lani to tražila po svim mogućim forumima i svagdje sam dobila odgovor: "Toga ti kod nas nema, probaj negdje vani".
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sta vam to sluzi za ubrzavanje rasta ili za zaustavljanje rasta biljaka?? |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gogic, nemre to tak! Božikovine polažu pravo da kritiziraju i napadaju admina. Ti si najdi admina kojeg buš napadal i kritiziral.
To kaj admin nije čul za kiselinu, ... pa nebu valjda šalatu pripremal. A to kaj piša po kaktusu, ...pusti ga. Dobro da ne dela nekaj drugo. |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E moj gogic, zašto bi bilo jadno ako čovjek nešto nezna? Jadno je takvo tvoje ponašanje! Gdje stoji da administrator mora sve znati? Uostalom, pa ni ti neznaš na Edit ispraviti "nik" u "avatar" pa štancaš još jednu nepotrebnu poruku i zatrpavaš tek otvorenu temu. Bolje bi bilo da si to vrijeme i energiju potrošio da nam nešto napišeš o toj kiselini - da nešto naučimo. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije točno da nitko ne zna ništa o giberelinskoj kiselini. Može se nabaviti u tabletama (1 tableta na 1 l vode i potopiti sjeme 24 sata) ili otopini, no ne znam gdje je nabaviti. A osim toga, zašto bi pisala. Kad god nešto napišem nekoga to smeta, pa bolje da se suzdržim. Ako još hoćeš što, gogoc, pitaj na pp, budem i ja tebe.. Da ljudi ne moraju zbog mene demonstrativno napuštali forum. Blažena ja kad mučim
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NO, makar bum začatala temu: Već mi je toga dosta nam naše drage Bake ušutkavate, a vjerujte imamo kaj od njih naučiti.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka Bea,mene zanima šta je to giberlinska kiselina,priznajem da nikad nisam čula za nju.Budi dobra pa napiši nešto o tome,ja uvijek rado pročitam vaše i tuđe savjete,pa čovjek uču dok je živ.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prvo OT - cemu ta drama?
zatim - skoro svaki biljni hormon moze biti u tekucem obliku (da li to bila vodena otopina ili alkoholna - nisu svi biljni hormoni umjetno proizvedeni topivi u vodi). - svi su biljni hormoni toksicni u formulacijama koje se prodaju pa tako nisu svima dostupni - nisu to aspirini! Mogu se nabaviti ili naruciti u boljim poljoprivrednim ljekarnama... i bez cudenja ako vas pitaju "za sta vam to treba?" . |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je samo jedan od procesa koje GA (takva je kratica za kiselinu) regulira. Malo bi ispravio - nije pomocno sredstvo nego aktivni sudionik u kemijskom procesu koji vodi do klijanja sjemenki (u nekim vrstama sjemenka dakle ne u svima). Bez tog hormona nema ni klijanja u tim sjemenkama. |
|
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svakakvih ljudi ima, da se covjek naljuti zato sto neko nesto ne zna pa pita...
i nepostoje glupa pitanja nego glupi odgovori. imao sam se jedne prilike srestit sa time ali nisam isprbao. prodavali su kao tablete koje se utope u vodu i koriste se za poboljsano oziljavanje... iako mi se cini da to nije to ili mi je covjek krivo objasnio. i jos vise nemogu vijerovati da nekom smetaju savjeti od Bake Bea. ok da nije isto procitati savjet, i cuti ga uzivo od Bake Bea ali kad ne ide usmeno valja i pismeno. Šteta zbog ovoga jer jako puno mozemo nauciti od nje jer ona je zivuca enciklopedija znanja... Baka Bea za trud i znanje |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Giberelinska kiselina se relativno lako može nabaviti. Daje rezultate kod klijanja, rasta korjena i rasta plodova.
Problem nastaje kad njena upotreba(u čistom stanju) izmakne kontroli. Vrlo lako može doći do uništenja biljaka. |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Idemo se svi malo potruditi pa kod otvaranja pojedine teme uložiti malo truda pa da ta tema bude mjesto gdje ćemo na što sažetiji načini nešto i naučiti. Vrlo često (pa evo i na ovoj temi) se samo površno "zapikne" u temu i na tome ostane, neki u svakom postu na kapaljke nešto kažu, a neki znaju ali... Zar je bio problem na početku teme napisati otprilike ovako: Giberelini su hormoni rasta koji mogu izazvati slijedeće fiziološke efekte: - izduživanje internodija (dio biljke između dva koljena stabljike) - pospješivanje klijanja sjemena i omogućavanje klijanja sjemena kada za to nisu zadovoljeni neki vanjski uvjeti... - pospješivanje partenokarpije (stvaranje plodova bez sjemenja) - važno kod recimo plodova krastavaca ili rajčice - pozitivan utjecaj na razvoj krupnijih plodova - ubrzavanje cvatnje i smanjenje broja cvijetova čime se dobiju krupniji plodovi. ... a onda nastaviti sa pitanjima i savjetima. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo malo sam proučavao o ovoj tematici i naišao na ovaj vrlo koristan pdf
vrijedi pročitati nego cimi jesi ga koristila ikad??? ili netko drugi
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine, ne koristim kemiju kod sebe. Malo hormona za zakorjenjivanje reznica, eventualno malo kompleksnog mineralnog gnojiva i to je sve što ja upotrebljavam od kemije. A za upotrebu ovakve kemije kao što su giberelini potrebno je puno toga znati. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to sigurno, iako je iz svega uvijek najbolja opraksa i osobno testiranje i uočavanje rezultata.
ali nisam vidio samu primjenu, kakav je postupak korištenja ovog proizvoda.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tesko je govoriti o primjeni kad se nezna za sto bi te koristili gibereline.
Efekti jednog biljnog hormona su veliki. Jedan biljni hormon ne djeluje samo na jedan proces kao hormoni kod zivotinja. Biljni hormoni primjenjuju se ovisno o njihovoj formulaciji i kemijske strukture samog hormona rasta (neki nisu topivi u vodi ili su topivi samo pod odredenim uvjetima). Mogu se primjenjivati folijarno (najcesce u cvijecarskoj proizvodnji) i zaljevanjem. Etilen je plinoviti biljni hormon koji se primjenjuje kao plin ili kao neka vrsta kompleksa koji svojim raspadom stvara etilen. |
|
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još jedna zanimljiva tema je zapravo začatana p...njem po kaktusu i ... O giberelinskoj kiselini sam pisala na temi "Arisaeme" još 25. lipnja 2008. g. u podforumu Trajnice. Još uvijek ne znam gde se može nabaviti iako čujem od poštovanih forumaša da to nije problem i da mogu nabaviti na litre (?!) Ne trebaju mi litre nego adresa da nabavim 1 tabletu ili od njih ako iprodaju. Kako se diskusija razvijala dalje? Post gogica je izbrisan, pa oni koji nisu u tijeku ne znaju o čemu se radi, iako je ostao citiran u Ciminom odgovoru. Ne moramo sve znati, tu smo da pitamo. Ja i dalje pitam.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas na litre nebi reko, jedino ako nemaju par tisuca kuna viska za potrositi! S obzirom da 10 gr hormona za zakorijenjivanje (koji sadrzi svega 0,5 gr pravog hormona) kod nas kosta i 60 kn i da velika pakiranja hormona koja koriste veliki proizvodaci kostaju nekih 400 - 500 kn po pakiranju , cijena litre giberilske kiseline krece se negdje u istom rasponu cijena. BB mogu se probat raspitati za tablete s obzirom da mi nikad nisu trebale. |
|
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušajte na agronomskom fakultetu u metropoli šarmirati profesora Novaka.
Ako ne uspijete, razmislite gdje bi, odnosno u čemu bi moglo biti giberelinske kiseline?! |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |