molim za savjet |
Odgovori |
Korisnik | |
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 22:08 |
prijateljica mi ima kuću pa me pitala što bi joj bilo najbolje od sobnog bilja uzet da može na sjeverni prozor? cvjet neće odmah bit uz prozor već nešto niže.
što bi mogla uzet da joj stoji na radijatoru do zime,a poslje ce to lako sklonit kad dođe zima. u hodniku ima mali prazan prostor koji je izložen suncu. traži nešto sto bi mogla posadit u širi pitar što može direktno na sunce a da opet neide puno u visinu i širinu? traži nešto što može lako održavat jer nema iskustva sa cvjećem. ja nisam sigurna u izbor takvog bilja,pa su mi svi savjeti i pomoć dobrodošli |
|
Sponzorirani linkovi | |
sunceeee
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Ja san bila jako zadovoljna marantom, samo ne smije na direktno sunce. Vrlo lijepe listove ima, nejde u visinu već u širinu i prema dolje. Pa neka s njom nešto iskombinira. Maranta nije zahtjevna, kad raste ide ko luda dok joj ne dođe kraj, ne voli premještanje, znači odma s njom na mjesto gdje će biti. Zapravo rijetko koja biljka voli pramještanje. Ima kućnih ciklama, ljubičica a mislim da bi i orhidejama tamo na sjeveru pasalo. Razne paprati uspjevaju na sjevernoj strani... za sunce nisam sigurna jer većinu biljaka njegova svjetlost ofuri ako su preko dana dosta izložene njegovoj svjetlosti. I ja sam ti laik u tome ali neke stvari znam iz iskustva.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vodenike svih vrsta za sjever, za direktno sunce čuvarkuće, prkosi, sukulente i bilje za kanenjar pokrivačice tla.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
turski karanfili koje sam vani sijala su nestali, valjda su ih pojeli puževi, ali niknulo mi je nekoliko u tegli - šta da radim s njima preslabi su za presađivanje, i ne znam bi li podnijeli zimu, da li da ih ostavim u zaštićenom do proljeća
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |