Cereus |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 20:16 |
Cereus peruvianus monstrosus
Cereus peruvianus monstrosus je zeleno plavi stupčasti kaktus nepravilnog oblika. Privukao je moju pažnju svojom markantnom pojavom i meni lijepom plavom bojom. Odnedavno u zbirci imam dva primjerka. Kako zbirka kaktusa raste napravio sam selekciju kaktusa s obzirom na temperaturu prezimljavanja. Njega držim bez zalijevanja na južnoj prozorskoj polici i temperaturi oko 15 C. Dali je to u redu nisam siguran, pokazati će vrijeme. Kakva su vaša iskustva sa Cereus peruvianus monstrosusom ? U sredinu se prešvercala Euphorbia ......... ? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zgodno, imam i ja neke od ovih - valjda, uvijek mi je problem s tim prepoznavanjem.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na žalost nemam ovu vrstu. bolje rečeno jako malo kaktusa i sukulenata posjedujem, i kad vidim ovakve slike onda mi bude jako žao što nisam veči ljubitelj kaktusa
|
|
panda
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj je slican ovom tvom lijevom al stoje mi reznice u zemlji od polovice 8 mj i jos se nisu ukorijenile neznam iz kojeg razloga??? a ni ne trunu :)
|
|
joope
Nedavno posijan Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U mene (Dalmacija) dosta kuća ima taj kaktus u dvorištu. Naraste dosta visoko ali nisu baš lijepi kao ovi tvoji jer su stalno vani pa im zima zna ponekad narušit izgled |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mišljenja o ljepoti ovog kaktusa su podijeljena. Jedni ga hvale a drugi izražaju averziju prema njemu. Meni je lijep u svojoj ružnoći. Uostalom i njegovo ime to naglašava to je Monstrum .
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam znala da je monstrum, baš fora, svašta ću još naučiti.
Pokušavam stavit sliku svoga, ali nešto me zeza photobucket.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus a tko ti je rekao da nisu lijepi,svaki je kaktus na svoj način lijep
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To sam negdje pročitao (ne šalim se) . Vidiš i joope ne hvali ljepotu svih monstruma u svojoj okolici.
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=Pinus] Cereus peruvianus monstruosus
[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/3117b76b-ddd%20071.JPG" /> Desni na slici je variete Cereus peruvianus monstruosus dark, razlika je u bodljama Imam taj variete dark koji zimuje s ostalim kaktusima, ljeti je na sunčanom mjestu, zalijem ga svakih 4-5 dana, dvaput mjesečno prihranjujem i to mu odgovara Navodi se da da mu je minimalna temperatura -7, pa čak i -12 Spominje se često da ima veliku sposobnost apsorpcije elektromagnetnog zračenja |
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, krivo si me shvatio, meni je ta vrsta prekrasna, samo sam kazala da ove ovde mraz nagrdi pa imaju sive i crne fleke po tijelu, a da ne spominjem i rupe..
možda sam se i ja krivo izrazila, kad ih vidim- mislim na te velike- izazivaju mi sažaljenje što nisu onakvi kakvi bi mogli biti
|
|
Astrophytum
Upravo klijam Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cereus peruvianus
Cereus peruvianus v. monstruosus
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gospod e GOLEM!
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, ovaj na prvoj slici Cereus peruvianus je imao prijateljicin susjed, bio je ogroman (preko 4. kata kuće) i krasno je cvjetao, al ga je na žalost baš neki dan osjekao Uzela sam tri komada po 40-ak cm al su mi sva tri istrunila u roku dva tjedna. Eto preostale su mi samo sjemenke pa možda bude sriće ovih dana :)
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A jel ovaj kaktus spada pod cereuse?
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cephalocereus senilis
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haageocereus pacalaensis
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.Oreocereus Trolii 2.Hylocereus Undatus 3.Cereus Peruvianus Cristatus 4.Weberbauerocereus Johnsoni Cristata 5.Marginatocereus Marginatus Cristata 6.Cereus Monstruosa Crestata Variegata 7.Cereus Stenogonus - Bolivia |
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |