Stize nam velika zima |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Siječanj 2012 u 18:42 |
Stize nam velika zima...barem tako kazu svi nasi strucnjaci :/ Stize snjeg i sibirska zima sa temp do -18. Snjeg bi trebao zabijeliti gotovo cijelu hrvatsku a temp se nece ni preko dana kretati iznad nule.
http://www.istramet.com/vecerasnji-modeli-potvrduju-dolazak-velike-hladnoce/ Znaci... dragi forumasi jos imate dan dva vremena da zastitite biljke koje do sada niste, da spemite u kucu osjetljive loncanice i mozda zagrijete plastenike sa primjerice, kaktusima i sukulentima. Ja se iskreno nadam da su malo pogrijesili :) bas mi je odgovarala ovako blaga zima :) al cu za svaki slucaj, sutra krenuti sa zastitom bilja. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fala Dadek!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajmeeeee... već me uhvatila nervoza
a baš sam se ponadala da će me obaći ovu zimu onaj dan, 2, 3 snijega, a kad otopi i zaledi kaljuža pozdrav biljčicama u vrtu (tipa lantane, ostići, gazanije....) |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja držim fige da su pogriješili, nadam se skorom proljeću.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako i bude bar će kraće trajati, bar se nadam s obzirom na datum
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i prvih pahulja vani....
|
|
klasa optimista
|
|
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto ih i kod mene,ali pusee hladno ...neznam za vas ,al mene ipak malo veseli taj snijeg.Prvo zbog te prekrasne bijeline ,ugodjaja kad si u kuci zamotan u dekicu a vani ZIMA.A drugo jer mi povrtnjak najbolje uspije nakon jake zime,kad sve zmrzne ,zemlja prhka,bez stetocina.
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
valjda ce mene mimoici ta zima mislim se da izvadim kaktuse,al sve se nadam da su se zabunili u prognozi ili mozda nas na otocima nece stici tako jaka zima
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo bi dobro da kod nas (Đakovština) bude snijega jer bez snijega bude velika suša u poljima, vrtovima i na travnjacima.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas je vec stigla ta zima, nocas je bilo -9 pa je dnevna otisla do -3 a za nadolazecu noc prognoziraju -12.....
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Dado, ove godine nisam zaštitila viburnum tinus i osmantus, a izgleda da ipak moram. I uz zaštitu, pupoljci tinusa su mi lani smrznuli pa sam ove godine probala drugačije. Sad sam ipak u dilemi da ih ipak zaštitim. Osmantus mi tak i tak još nikad nije cvao.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo su se prognoze promjenile barem sto se Istre tice. Prije par dana prognozirali su temperature u Pazinu i do - 18 a danas su vec na -10. Uz obalu bili su prognozirali temp od -8/9 a danas su na -4/5 st. Stalno se sve mjenja.
Ja sam jucer i danas zastitio za svaki slucaj, neke biljke, nesto pospremio u hladni plastenik, nesto pokrio sa lutrasilom. Mada nebu nis od toga pomoglo ako temp budu -10 bez snjega :/ . |
|
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dado hvala na opsirnim informacijama. Svi se mi cvjetoljupci nadamo da mozda nebude tak kak nam najavljuju, no ipak za bilje treba poduzeti sve mjere predostroznosti. Ja svoju Punicu ove godine nisam zastitila, ali ipak cu to sutra napraviti. I to sto kazes, ako nema snijega, uz jako niske temperature, jao si ga biljkicama.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S blagom zimom kakva nam je bila do sada, sve se poremetilo, tako da sam sad uz ovu najavu hladnoće primorana vaditi iz zemlje lukovice amarilisa, koji su već pokazali cvjetnu stapku ili ću ih izgubiti |
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se nadam da su pogriješili,bar u stupnjevima.Neka padne snijeg ako treba ali temperature u minusu ne volim nikakoNadam se da će bar biti sunčano..
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upomoc!!!!
moje lukovice amarilisa, kana, dalija, bijeli ljiljani i kale su se nasli pod snijeznim nanosima od metra! sto da radim?? da se odmah bacim na razgrtanje i vađenje i spasavanje sto se spasit da? ili ima sanse da prezive? |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bolje da su pod metrom snjega nego sledene na golom vjetru. Amarilisi i dalije neznam da li ce prezivjeti a kane i ljiljan trebali bi ako su duboko posadeni i dobro zakorijenjeni.
|
|
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma sve su to vec starije biljke koje imam godinama...
da li da ih povadim cim se pocne topiti da se zemlja ne sledi na buri, odmah ih povadim i stavim u kucu ili samo pustim na miru? |
|
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morana, sve se bojim da će ti od svega ovoga vani pod metar snijega preživjeti ove minuse samo ljiljani!!! Jer kod mene zimu ne prežive ni kale, ni kane, ni dalije vani !!!! A gdje si ti?? Na kontinentu ili....??
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kraj splita! sve te biljke prije bi prezivjele snijeg jer ga je dosad u mom zivotu bilo samo tri puta,a i ta tri nikad nije potrajao duze od dana, i bilo ga je po 3-4 cm... mozes li mi odgovoriti na pitanje gore? ima li vise uopce nade za njih nakon 2 dana?
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |