Brnistra u kontinentalnom kraju |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
digitalna
Novo sjeme Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 15:27 |
Draga ekipo,
prvo..ako tema postoji molim admina da me upozori ili da premjesti post ili štogod se radi u takvim situacijama.... Danas sam kupila na samoborskom placu slatko drvce...prodavač je rekao da se njegova snaha trudila i napravila drvce a da biljka raste kao grm...slike slijede u neko doba ..nisam baš vješta sa slikama... Uglavnom...susjeda veli da se radi o brnistri i da je njoj smrzla, a prodavač mi je tvrdio da je ima u vrtu...malo sam čitala i fakat ima primjera da lijepo prezimi u kontinentalnom kraju makar je tipična mediteranska biljka....trebalo bi je zaštititi vjerojatno i ko sve ostale osjetljive biljke...toliko sam pohvatala... Ukoliko imate bilo kakva iskustva ili savjete molim vas da ih podijelite samnom...unaprijed zahvaljujem,,,,, |
|
Sponzorirani linkovi | |
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mozda se radi o cytisusu koji slici brnistri
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slikat ću pa ćemo vidjeti...susjeda je dosad pogodila svaku biljku kojoj nisam znala niti slova...al ne mogu se zakleti da nema greške :).
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i sličice...bez obzira jel to brnistra il nije ja bi je ostavila u tegli jer je pred cvatom pa da je ne šokiram...pa u jesen eventualno u zemlju...
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po mom skromnom mišljenju ovo ti je brnistra.Što se tiče preživljavanja na kontintinentu nemam nikakvog iskustva jer kod mene to raste u prirodi bez ikakve njege.
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dok je još ovako mala može prezimiti u hodniku.....a kad naraste probat ću u vrt ali sa zaštitom preko zime...
|
|
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne treba zaštita preko zime jer dobro podnosi hladnoće,imala ja žutu ali sam je bacila radi pomanjkanja prostora-na etiketi je pisalo BROOM-(metla)
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super! baš se veselim novoj biljčici...sviđa mi se kaj su ovu moju formirali u malo drvce pa zauzima manje prostora....kad raste kao grm treba joj puno više....
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na nekim drugim forumima sam čitao iskustva ljudi koji uzgajaju brnistru duboko na kontinentu,brnistre im cvjetaju i plodonose,znači mogla bi i kod tebe u zemlju.Brnistra razvija veliki korjen koji ide duboko u zemlju-kamen za vodom,u biti je to prlilično žedna biljka i mislim da joj neće biti dobro u posudi od 10 l.Možeš je i u zemlji uzgajati u manjoj formi.Malo oštriji rez,ili se ostave novi izboji koji izlaze iz osnove a staro se posjeće.Meni jedan od najdražih grmova,nema ništa ljepše od šetnje kroz rascvjetalo grmlje brnistre.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brnistra postoji samo u zutoj boji (Spartium junceum) ako si imala druge boje vjerojatno se radi o cytisusima. Za brnistru u vazi vazno je da je visoka a ne siroka. Korijen brnistre raste u dubinu a ne u sirinu. Glavni korijen brnistre busi sve zivo, pa ce lako probusit i dno vaze da bi usao u zemlju (kad moze kamen razbijati, plastika nije nikakav problem) |
|
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ja ću je definitivno presaditi u zemlju...samo se dvoumim da to napravim sad pred cvatnju ili da pričekam da ocvate??
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možeš odmah samo iskopaj dovoljno veliku rupu pa ju komplet sa svom zemljom posadi u nju , dobro zalij i ona neće ni osjetiti presađivanje a ti ćeš uživati u cvatnji
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super! čekala sam da mi to netko jasno i glasno veli :)...znam da je off topic al...kupila sam i hortenziju u punom cvatu..jel važi i za nju to isto? :)
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma za sve što može preko zime ostati vani a u lončanici je sa zemljom samo ubaciš u rupu i nema frke
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma...samo me muči ovo vrijeme vani..temperature su malo iznad nule..pa valjda neće više biti mraza :(..čisto da ne povene ovo cvatuće..jer hortenzija je u punom cvatu..samo još ima dva cvijeta koja se moraju rascvasti...znam da će korijen ostati...al ono...da je bar mogu malo gledati ovak lijepu...
presadim je pa kaj bude..bude :) |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima tema o hortenzijama di smo sve lijepo objasnili :) |
|
|
|
digitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
skužila sam..jesam tu dugo...al baš se i ne snalazim :)
|
|
nepta
Novo sjeme Pridružen: 31 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam u vukomeričkim goricama brnistru
kupila sam ju na floraartu visine oko 15 cm i posadila u zemlju
a zemlja na tom dijelu je ilovača, teška, nikad prekopana
nikad je nisam ni zalijevala ni okapala,
na sunčanom mjestu uživa ko pajcek u blatu
sad je već 1,5 m visoka, prekrasna sva u cvijetu
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |