Nandina domestica - Nebeski bambus |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 18:06 |
Zimzeleni grmić, naraste do 2 metra visine (ali vjerojatno ne i kod mene! :( ). ima izdužene listove nalik bambusovima, koji mijenjaju boje od proljetne limun žute koji ujesen pocrvene. Cvjeta u lipnju bijelim cvjetićima, a plodovi sa hladnijim danina pocrvene i naprave lijepe efektne grozdiće ! Traži vlažnije tlo, dobro drenirano, sunčani do polusjenoviti položaj, izdrži nešto niže temperature po zimi (moram provjeriti koliki minus, da nebi bilo nismo znali ) ! Može se saditi u ukrasne posude ili direktno u vrt, kao samostalne biljke ili kao kontrastne bilje u kombinaciji nekoliko raznih grmova, kontrasnih boja listova, cvjetova ili bobica !! ! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna će uskoro useliti u moj vrt, pa ćemo uživo od proljeća do jeseni pratiti promjene boja lošća !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free Mladica je spremna za tebe.
|
|
Rijeka
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Moja ima dvadesetak godina i daleko je od 2 metra (možda oko metra). Ne orezujem je (možda je to greška). Na zadnjoj slici se vidi koliko je "velika" . A da je predivna u svim sezonama, je... Kroz cijelu godinu ima crvene plodove. Slikano krajem 03/14.
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/rozice/74116.aspx - http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/rozice/74117.aspx - |
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan grm NinettA.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Rajski.... Još da naučim kako ga razmnožiti (a da sve grančice ostanu na broju?!).... Šalim se, i to ću pokušati... samo da skupim hrabrost i uzmem škare...
|
|
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga moja za to ti uopće ne trebaju škare. Čitala sam da se vrlo lako i uspješno razmnožava sjemenkama. Pokušaj. Tako će sve grane ostati na broju, a jedino ćeš možda razljutiti ptičice što si im ukrala ručak.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha... nebi baš rekla.... Ova nandina sa zadnje slike ima blizu dvadeset godina... i nijedna bobica se nije pretvorila u biljčicu... ali ću ipak ovu ljeto jednu (a možda i dvije...) grane "capnuti" pa ću bar znati za ubuduće....
|
|
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
jako lijepi grm, još da su i bobice jestive bio bi savršen
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Divnog li grma!!! S pravom mu je dodan epitet "nebeski".
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Administrator-e, da su bobice jestive... pa bile bi "pokljucane".... a mi nebi mogli ovoliko uživati u njihovoj ljepoti...
Slažem se Lucy... "nebeski" bambus... još da se širi kao pravi bambus... |
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
zvjezdica
Pustio korijenje Pridružen: 13 Srpanj 2015 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 399 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
NinettA grm je prekrasan, bobice čarobne, prvi put vidim ovu biljku, ali sam odmah pomislila kako je krasna i dekorativna.
enrikova nona bit će to krasan grm za koju godinu, izgleda jako lijepo i zdravo
|
|
"Sreća - to je biti s prirodom, gledati je i s njom govoriti." - L.N.Tolstoj -
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam je li ljepša dok cvate ili kad se okiti crvenim bobicama. Moram se pohvaliti da sam i ja ponosna vlasnica male nandine, poklon jedne meni jako drage osobe, a posebna mi je i zato jer je uzgojena iz sjemena. Morat ću se pomiriti s Photobucketom i staviti sliku .
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |