Suncokret – lat. Helianthus annuus |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 20:44 |
Evo jedne predivne vrtne biljke koja predivno ukrašava vrt preko ljeta!!
Biljka naraste 40 – 60 cm a poneke i znatno više, ovisno od vrste.
Suncokret je iz porodice Asteraceae, a stigao je u naše krajeve iz Sjeverne Amerike i europe. Svake godine sve više i više ljubitelja cvijeća ga sadi u svoj vrt.
Cvijet mu je žute, narančaste ili crvenkasto smeđe boje s tamnom – crnom bojom u sredini. Može biti jednostavan ili dupli - puni cvijet. Cvate od početka srpnja pa sve do listopada.
fotografije naših suncokreta pogledajte tu:
|
|
Sponzorirani linkovi | |
patuljak
Nedavno posijan Pridružen: 27 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad god sam ga imala prerastao me, (a nisam baš niska osoba)
Pa, ga i vjetar kasnije slomio, pa sam odustala ga saditi. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a gdje si nabavila sjeme ili sadnicu??
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni se sam usije u vrtu, jer ptice hranim sjemenkama. Obično ostavim 5-6 jačih sadnica, pa se u jesen ptice imaju čime zabavljati.
|
|
patuljak
Nedavno posijan Pridružen: 27 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam susjedu koja nudi sadnice, pa sam od nje nabavljala. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vjerovatno nije hibrid. jer kupovna sadnica koju cvijecarti prodaju su uglavnom niske vrste i ne trebaju se podupirati.
Ali ukoliko se od njih skuplja sjeme i iducu godinu posadi najcesce izrastu znatno vise!
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj najdraži cvijet - nasmijano sunce kako ga ja zamišljam. Ja sam ga vidjela pored puta u nekoj drači i iskopala ali mi se slomio u dvorištu. Dobila sam cvijet od susjede koja kaže da ga posijem (sjemenke sa cvijeta) kad prođu mrazevi i da će izrast. Ima li tko iskustva sa takvim sađenjem/sijanjem ?
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hele dobro ti je rekla susjeda. Ja ga ne sijem jer uvijek sam nikne,no sije se u proljeće kad i ostalo cvijeće.
Da ovo hibridi veliki budu manji u vrtu,posadite ih u lončanice. Kasnije se može sa lončanicom ukopati u zemlju ili zasebno zasaditi. Ako se direktno u zemlju sadi,da ne ode u visinu previše,otkinite mu vrh. Biti će niži i u grm će rasti više
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=shasha]Hele dobro ti je rekla susjeda. Ja ga ne sijem jer uvijek sam nikne,no sije se u proljeće kad i ostalo cvijeće.
Da ovo hibridi veliki budu manji u vrtu,posadite ih u lončanice. Kasnije se može sa lončanicom ukopati u zemlju ili zasebno zasaditi. Ako se direktno u zemlju sadi,da ne ode u visinu previše,otkinite mu vrh. Biti će niži i u grm će rasti više
Super. Hvala na savjetu. Stvarno mi je najdraži. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hele,imaš za kupiti sjeme niskog suncokreta i u raznim bojama(a možda neko tu i sjeme ima pa se javi)
meni je predvan onaj crveni sa žutim,možda ga ove godine nađem,jer prošle nisam
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja dotovo svake godine sadim suncokret u vrt!
Uvijek kupim nove mlade sadnice na tržnici. Prije sam skupljao sjeme i sadio ga ali su nagodinu izrasli jako visoki i nisu imali prvobitnu kvalitetu.
Prekrasno izgleda onako malen u vrtu. Kao sunce koje obasjava cvijeće!
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jednog suncokreta koji sam imala prije dvije godine, nažalost više nemam sjeme... Ako neko ima...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasan je. Ja bi isto takav i onaj što je skoro sav crveni samo sa malo žutog
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam prije nekih 5 godina kupila kesicu sa sjemenom i to ljeto su mi izniknuli fantasticni suncokreti u svim nijansama od svjetlo zute do smedje crvene, visoki, zdravi... ma bili su bas prekrasni
nazalost nisam sacuvala niti jednu sjemenku jos sam jednom probala sa sijanjem kupljenog sjemena, ali niti jedan nije izniknuo |
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Suncokret kada vidim u vrtu odmah daje neku dozu topline u vrtu.
Sve izlgleda tako idealno, kao u bajci!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam također jedne godine imala, bili su lijepi, ali kod susjede u vrtu dupli. Bila sam tako ljuta, a ih više nisam sadila. Ali sada su me ove slike ponukale pa ću kupiti sjeme i na proljeće probam opet.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već nekoliko godina pokušavam posijeti sjeme suncokreta jer mi je predivan ali mi ne nikne.Sijem ga direktno u zemlju.Treba li ga sijeti možda u posudice pa tek onda zasaditi na stalno mjesto.Voki reci koja je to vrsta ukrasnog suncokreta,možda ga ima i kod nas da te ne davimo sa slanjima. |
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ja sam prije par dana posijala u male casice po jednu sjemenku ukrasnog niskog suncokreta...sjeme sam kupila u kauflandu, a imate ga kupiti gdje god ima i stalaka sa sjemnjem...i evo juce vidim da su u 2 casice provirili van ....planiram ih naravno u vrt presaditi dok malo otopli i dok se biljka formira naravno ako sve skupa uspije...znaci mozete lako iz sjemena dobiti biljke na ovaj nacin...
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su,znači evo ideje kako do njih.Super!!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepi su
dobra ideja ovo za sjeme |
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |