Bugičine slatko - slane stranice |
Odgovori | Stranica 123 14> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Listopad 2014 u 19:45 |
Dragi svi, odlučila sam otvoriti još jednu svoju temu, ovaj put posvećenu kolačima, slatkim i slanim, kruščićima, pecivima i svemu što spada u tu "kategoriju", a koji su proizašli iz moje kuhinje, neki su poznati recepti, a neke sam sama izmislila i prilagodila ukusu sebe i svoje obitelji... Uz fotografije, stavljat ću i recepte. Dobrodošli!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle, gore sam spomenula da ću stavljati recepte, ali sam zaboravila napisati ono najglavnije - staviti ću ih samo u slućaju potražnje... ako netko zatraži baš taj recept.
Ova torta se radi bez miksanja i krema je u potpunosti bez margarina, kao i dekoracija - biljni šlag ili zamjena za njega. Biskviti za nju nisu klasični, rade se s vrućom vodom, miješaju kuhačom i u svaki od njih, a ima ih dva, ide po jedno jaje.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
catalpa
Odrastao grm Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čekam recept...moram u kuhinju po nešto slatko obožavam kolačiće
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve što je kremasto i čokoladno je upravo za mene. Dakle, i ja čekam recept.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smijem li te zamoliti da recept napišeš u temu recepti. Svakako ga napiši jer tortica izgleda njam.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon, hvala ti na podršci! Recept slijedi...
catalpa, požuriti ću se s receptom... lucy, evo stiže... dijana7566, rado ću ga i tamo napisati... U pravu si, fina je,a uz to i manje kalorična od svih ostalih, obožavaju je i djeca i odrasli... |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jozefina torta - recept
Biskvit: - napomena: nikako ne miksati mikserom samo lagano miješati kuhačom! Za ovu tortu trebamo raditi dva biskvita, svaki posebno, a ovo su sastojci za jedan! 200 ml glatkog brašna 1 žličica praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone 100 ml kakaa pola žličice soli pola vanili šećera 200 ml šećera 50 ml ulja 125 ml mlijeka sobne temperature 1 jaje 125 ml vruće vode (ne treba zakipiti) Zagrij pećnicu na 180-200 stupnjeva, zavisno od pećnice. U jednoj posudi dobro promješaj kuhačom brašno, prašak za pecivo, sodu kakao, sol, vanili šećer i šećer. U drugoj posudi istuci jaje, dodaj ulje i mlijeko, pa tu smjesu usipaj u posudu gdje su suhi sastojci i dobro promješaj - kuhačom! Zagrij vodu do vrenja i dodaj je smjesi za biskvit, lagano promješaj da se sjedine svi sastojci. Protvanj obloži papirom za pečenje, usipaj lagano i poravnaj smjesu, te peci kratko, oko 10-ak minuta, provjeri prije vađenja - upikni čačkalicom, pečeno je ako ostane čista. Izvadi i dobro ohladi. U međuvremenu napravi smjesu za još jedan biskvit i stavi peći. Krema 1: 400 gr čokolade za kuhanje 300 ml kiselog vrhnja Kremu radi tako što ćeš čokoladu otopiti na laganoj vatri, stalno mješajući da ne zagori. Makni s vatre, pričekaj dvije minute i umiješaj u nju kiselo vrhnje. Dobro razmješaj da ne ostanu grudice - ali nikako ne mikserom! Napomena: nikako ne umiješati kiselo vrhnje dok je još posudica na vatri, a kamoli prokuhati!!! Krema 2 : - istuci 1 litru Hole, za kremu odvoji pola, druga polovica je za premaz torte izvana 1/2 l tučenog slatko vrhnja - Hola, Hopla ili po želji - može i zamjena za biljni šlag - prije miksanja dobro ohladi u hladnjaku Postupak slaganja torte: 1. Biskvite dobro ohladi. 2. Uzmi jedan biskvit i navlaži mlijekom. 3. Na njega stavi cijelu smeđu kremu, poravnaj je i pusti da se dobro ohladi. 4. Na smeđu kremu stavi ravnomjerno tučeno slatko vrhnje. 5. Uzmi drugi biskvit, stavi na tučeno slatko vrhnje, lagano pritisni dlanom da se "priljepi" i navlaži ga mlijekom. 6. Ostatkom od 1/2 l Hole premaži tortu izvana, dakle gore po biskvitu i okolo torte. Radi ružice, volančiće i ukrasi po želji... možeš posipati kraš expressom, ribanom čokoladom, a preko Hole može ići čak i glazura od čokolade ili šarotine od nje... U ovoj verziji koristila sam samo kraš express. Prije serviranja, tortu je potrebno dobro ohladiti. Režite oštrim nožem namočenim u vruću vodu da dobijete lijepe šnite. Preporučam da je napravite dan ili barem večer prije nego je mislite papati. U slast! |
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mene! Došla sam na otvorenje nove mljac mljac teme!
I već se sladim! |
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdravljam temu i domaćicu, zgodno izgleda početak
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Receptić je spremljen, hvala
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose, drago mi je da si navratila i da ti se sviđa tema... i ja volim slatko...
Nisa, dobro mi došla, hvala na podršci... moon, nema na čemu...
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super torta, isprobat ću je prvom prilikom.
Sviđaju mi se i ovi indijski tanki kruščići, čekam recept.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti, torta je zaista mekana, ukusna i vole je i djeca i odrasli... Nećeš požaliti, vjeruj mi. Iako, svatko ima svoj ukus, no još nisam doživjela da je netko tko je probao, negativno prokomentirao ovu torticu.
Još jedan plus je što je lagana za napraviti - nekoć sam muku mučila s klasičnim biskvitima za tortu - sad je to prošlost. Plus toga - svaki put je možeš drugačije dekorirati, a u tučeno slatko vrhnje možemo dodati rastopljenu bijelu ili tamnu čokoladu, pažljivo izmješati i dobijemo mousse.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Roti - indijski tanki kruh - recept
200 ml brašna prstohavt soli 1/2 šalice mlake vode par kapi maslinovog ulja 1 ravna žličica praška za pecivo Zamijesite mekano tijesto od brašna, soli, praška za pecivo i vode. Na radnu površinu kapnuti par kapi maslinovog ulja, staviti tijesto i mijesiti dok bude elastično. Gotovo tijesto nauljiti, staviti u zdjelu i pokriti vlažnom krpom - tako neka stoji 10 minuta. Podijeliti na četiri dijela, oblikovati loptice, pa svaku uvaljati u malo brašna. Razviti u krugove promjera 10-15 cm. Zagrijati tavu (bez ulja!) na srednje jaku temperaturu i staviti roti, kad za dvije minutice dobije pjegice, okrenuti i peći kratko dok i druga strana ne dobije pjegice. Pečeno po želji premazati s malo maslinovog ulja (ne treba ako ne želite), staviti u zdjelu i pokriti vlažnom krpom. Iz mog iskustva: gotovo nikad ne stavljam prašak za pecivo i ništa ne fali tako pečenim rotijima, a vrlo često niti ne pokrivam pečeno vlažnom krpom, razlog je jednostavan - ne stignem jer se u trenu pojedu! Rotiji pečeni s praškom za pecivo često se napuhnu, pa ih je moguće razrezati i od njih raditi fine sendviče. |
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da pozdravim tvoju novu temu, mislim da ćemo se lijepih stvari ovdje nauživati i veselim se nastavku.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodošla! Hvala ti na lijepom komentaru. A ja ću se truditi i nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i po svom ukusu.
|
|
Odgovori | Stranica 123 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |