užas na mom balkonu |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Užas i na mom balkonu.Počelo sa bugenvilijom na kojoj su se pojavile kao neke male zelenkaste mušice a onda na ostalima se pojavili sitne crne stvarčice.Od tih beštija mi se listovi frču (od zelenih) a od ovih crnih mi je danas klonula surfinija(listovi9 i klonuli su mi mladi listovi klematisa.I to sam primijetila danas.Biljke izgledaju kao da ih je netko pufurio.Ja sam ih preventivno pošpricala sa Bilokilom ali pomagajte!!!!Pa nije valjda da će mi sve propasti.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne bi trebalo da ti propadne ako ih budes branila.Ja kada imam problem sa zelenim i crnim radim ovako.Prvo sve ocistim vaticom natopljenom u rastvor alkohola i vode(moze i spirit).Poslije toga ide tusiranje i na kraju insekticid.Nestaju poslije 1-2 dana,ali za svaki slucaj prskam jos jednom poslije 8-10 dana.
Ako nemam nikakav insekticid pomaze i nikotinski rastvor kao i rastvor koprive.Rastvor od koprive koristim preventivno i u zadnjih par godina nisam imala ovih problema.
Ove godine sam imala problem sa bijelim letecim-e za njih ti ovo ne vrijedi.Kod njih insekticid koji moze u zemlju,pa da biljka putem lisca ubije te male skotove.
Zelim ti puno srece u narednoj borbi protiv vaskica.
|
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam da dodam da ako su ti mladi vrsni izboji jako zarazeni(taj dio najvise vole)mozes da ih posjeces.Taj slucaj sam imala sa bougunvileom.
|
|
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koji insekticid upotrebljavaš?Osim toga kod nas stalno pada kiša pa mi je teško sve to napraviti.Još jedno pitanje,nije li malo jaka mješavina alkohola i vode za listove?
|
|
maya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavis 1 casicu alkohola i 2 casice vode,mojima ne naskodi.Koristim actaru za prskanje i polivanje-ona mi dodje kao univerzalno sredstvo. |
|
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |