Mesožderke koje žive u hrvatskoj |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Davor96 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 21:41 |
1. Rod: Aldrovanda L. - vodene stupice, Aldrovanda vesiculosa L. - mjehurasta vodena stupica (vodena biljka živi u močvarama)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ovo stvarno nisam znao.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
jos da slikice stavis :) ja isto ovo nisam znala :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Ma da ima i toga?
Daj stavi slikice ak imaš. Ja sam prerondala valjda jedan dio sisačko moslavačke za dionejom ako se tak kaže, uglavnom ona koja hvata muhice, da bi mi na kraju u zadnjoj cvjećarni ženska rekla da to naručuju samo preko ljeta kad ima muha... Zamislite mene u toj situaciji... Eeeeeeeeeee kad je mozak na paši. ![]() ![]() |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
Davor96 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
Ove Urticularie su baš očaravajuće...
Svaka čast na odabiru teme i slika ![]() |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Ja sam znao samo za okruglolisnu rosiku zato što se ona redovno ući u školi, za ove druge nisam znao...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
super su slikice :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Davore, odlično si predstavio ove naše mesožderke.
![]() |
|
![]() |
|
na jednoj stranici sam našao još ponešto o njima
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Davor96
![]() |
|
![]() |
|
malavila ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Uz navedene vrste u Hrvatskoj žive Planinska tustica (Pinguicula alpina L.)i Južnjačka mješinka (Utricularia australis R.Br.)
Prema zadnjim podacima u Hrvatskoj nema više vrsta Drosera anglica Huds i Drosera intermedia Hayne. Vrste su izumrle zbog nestanka staništa, posljednji se puta spominju 1931.g |
|
![]() |
|
jasaVuki ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Vidim da puno znaš o mesožderkama.
Neke stvari prvi puta čujem mada obožavam cvijeće i pun o proučavam o njemu. Usput jel znaš gdje se u Slavoniji mogu nabaviti te biljke?
![]() |
|
![]() |
|
Marko345 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2016 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 14 |
Nisam pojma imao da kod nas tako nešto raste. Pinguicula vulgaris izgleda kao ljubičica :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |