Godetia grandiflora |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Godecija ima i drugo ime, odnosno sinonim - Klarkija (clarkia). To je jednogodišnji cvijet koji se sije in situ u jesen ili u proljeće. Moja baka Zagorka je davnih dana u svom malom povrtnjaku uvijek imala i malo cvijeća, između ostalog i godecije. Ona ih je zvala svilnato cveće.
Prije par godina sam kupila sjeme godecije koje odonda svake godine sijem u ožujku ili travnju na jedan dio gredice u povrtnjaku. Kak ih posijem tak ih ostavim da rastu. Koji puta ih samo malo razrijedim da nisu preguste. Sjeme ostavim da sazre pa ga sakupim za drugu godinu. Evo kako godecija izgleda u mom vrtu možda ovo ne izgleda kao povrtnjak, ali vjerujte mi, to je povrtnjak
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan ti je povrtnjak, godecije isto ove godine ću ih i ja nadam se imati u povrtnjaku
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno, vjerujem da će ti se isto tako svidjeti ko i meni. Uljepšaju povrtnjak svojom bojom.
|
|
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nevjerojatno lijep povrtnjak, draga anabistrica, čarobne gotecije ga dodatno ukrašavaju. Ovako lijepog strašila se nitko ne bi prestrašio već bi ga samo privukao u vrt. Jesi li probala godecije saditi u tegle?
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Sara. Istina je da strašila privlače i ptice i zečiće. Tak veselo lepršaju i skakuću po vrtu, ali oni mi ne smetaju ko voluharice. One mi rade veliku štetu, a ne mogu ih se rješiti. Godecije nisam sijala u tegle jer ih imam dosta u vrtu. Možeš probati posijati pa kad narastu nekih 20tak cm odrezati im vrh tak da se granaju. Javi mi za sjeme ako hoćeš na pp
|
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upravo sam otkrila godecije.nekad ih je uzgajala moja baka i sad su me vratile u djetinjstvo.sad je za njih vjerojatno kasno,ali iduće godine ću ih svakako morati nabaviti
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mi je najljepši povrtnjak! |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anabistrica jesi li ih sijala ove godine i kako? Direktno na gredicu ili...?Krasan ti je povrtnjak - cvijetnjak
|
|
Rijeka
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |