Edgeworthia chrysantha (papyrifera) |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još je vani, malo se čelići a malo i čeka da se ja uplašim !! Muhle, možeš li slikati svoj, da vidim kakvi su listovi kod tebe !! Hoće li i kod tebe požutiti i popadati ! Pa da, on cvate ....gol !
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Sponzorirani linkovi | |
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free - Kod mene ove godine Edgeworthia nije izgledala baš najbolje radi velike suše, zato ni sada nema puno lišća.Radi suše formirano je i puno manje cvijetnih pupova.Čim malo više zahladi listovi će joj otpast i ostat će cvijetni pupovi koji čekaju toplije dane da se otvore.Budući da je do sada bilo dosta toplo cvijetni pupovi su se dosta razvili pa ako dođe jača zima mogu nastradati.
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti dragi Muhle, na trudu, sličica je prelijepa !! Možda za koju godinu il dvije i ja na svojoj vidim 3 cvjetna pupa !!
Moja je cijele godine bila prelijepa!! Nisam joj htjela priuštiti šok vrućeg i suhog ljeta,pa je posađena vani u polusjeni, ispod magnolije, i redivito je zalijevana, pa je bila zelena, bujna, baš sam je probala pripremiti za cvatnju, jer je i lani imala jedan cvjetić !! I narasla je dosta, i bacila 3 nove grančice koje su skoro prst debele !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, znaci ti svoju, preko zime, spremas unutra ?
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam bila na sajmu cvijeća u Pordenone-u. Kupila sam jedan mali primjerak ove biljke za 9 EUR. Privukla me zbog svog prekrasnog mirisa.
Prodavač me je uvjeravao da biljka može podnijeti do -15C. Vidim da je stranica malo zamrla. Može li mi netko reći kakva su iskustva s prezimljavanjem. Ja bih ju posadila na južnu stranu ispred zida od terase (kontinent) Ima li šanse da preživi? |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirna, imam Edgeworthiu treću godinu. Kod mene u Zagorju zna biti poprilično hladno pa je preko zime zaštitim samo oko korijena smrekovim grančicama (posađena je vani u vrtu). Prošle zime su se prvi puta zametnuli cvjetni pupovi, ali se nisu otvorili, smrznuli su. Prije ove zime sam oko nje stavila zaštitu od flisa, i na moju sreću dočekala sam otvaranje cvjetića. Moram je poslikati. Vjerojatno i podnosi niske temperature, ali ne kad to potraje malo duže. Za cvjetne pupove koji se formiraju još prije zime, niske temperature su definitivno kobne. |
|
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala na odgovoru. I ja sam u istoj klimi pa si me utješila. Reci, kojom brzinom raste? Koliko je napredovala kod tebe za tri godine? Cijelu si je zamotala flisom? |
|
Carol
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mirna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno izgleda! Nadam se da će i moja biti isto tako lijepa.
Primjerak koji sam kupila je također štapić s tri male grančice, svaka na svoju stranu svijeta i svaka ima po dva-tri cvjetića. |
|
mirna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mene, nakon godinu dana. Moja se biljka nije smrznula (ni zima nije bila jaka) ali nije baš ni nešto napredovala. Nisam ju ništa posebno zaštitila. Posađena je uza zid koji je štiti od sjevernog vjetra pa je valjda i to malo pomoglo. |
|
Carol
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao što nam je i muhle napisao, Edgeworthia lijepo podnosi zime, makar je ja za svaki slučaj oko korijena zaštitim granama od juniperusa. Problem su jedino ti cvjetni pupovi koji se formiraju kasno na jesen i ako potraju minusi onda se smrznu kao i meni pred dvije godine. Zato sada, kada znam da bude jako hladno prebacim preko nje cijele, flis.
|
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Još jedna prekrasna biljka!
NinettA, koliko je visoka? |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
FLORAMYE... Još je malena... manja je od metra...
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
ninettA kod tebe same krasote.ova je prekrasna
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |