Slatki pelin |
Odgovori |
Korisnik | |
histrion
Nedavno posijan Pridružen: 21 Veljača 2014 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Ožujak 2015 u 08:34 |
Artemisia Annua L. ... u Hrvatskoj gotovo nepoznata biljka ... osim zbog prelijepog izgleda i fantastičnog mirisa u zadnje vrijeme tema je sve većeg zanimanja zbog upotrebe u medicini.
Dr. Borut Štrukelj, profesor na fakultetu za farmaciju u Ljubljani izjavio je: slatki pelin nova je nada za lječenje raka ... Slatki pelin uspješno se koristi u borbi protiv malarije i stanja povišene temperature (prehlada, gripa, herpes) ... protiv menstrulnih bolova ... gljivičnih promjena na koži i noktima ... osim toga komarci i još neki insekti ne vole miris slatkog pelina. Zbog jednostavnosti uzgoja, izgleda, mirisa i svih ostalih svojstava mislim da je neopravičeno zanemarena biljka. Da bih to promijenio u Sloveniji sam pokrenuo "akciju" popularizacije. Zainteresirane pozivam da pogledaju moju stranicu www.sladkipelin.si ili potraže na facebook-u profil Sladki pelin. Potraga u nekoj od tražilica ponuditi će vam na stotine članaka na svim mogućim jezicima svijeta ... ključna riječ: slatki pelin (hr); sladki pelin (slo); bejturan (bih); artemizija (srb); sweet annie (eng); artemisia annua (lat, it) ...
|
|
što vlažnije - to zabavnije
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |