pomoč za višnje.breskve, kajsije,jabuke |
Odgovori |
Korisnik | |
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 22:34 |
imam par stabala koje je napala bolest ,staviču slike, molim pomoč kako ih zaštitit ako nije kasno,a ako je kasno šta raditi u jesen i prolječe tj ščime ih prskati
|
|
Sponzorirani linkovi | |
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam stručnjak, no možda je pepelnica, u tom slučaju preporuka je Baycor ili Rubigan
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sarajka uzmi list od svake zaražene voćke i odeš u poljopremu.Tamo imaš onog starog čika agronoma,on će ti dati upustvo i savjet.Ja idem danas,jer sam više slomljena borbom sa napasnicima na mojim voćkama.Koristila sam sve i svašta od prirodnih naprava do hemije,ali svake godine isto!!!Kaisiju sam spalila prskanjem,sve i jedan list joj izgorio i sad se i stablo suši..Breskva sva savijena u listovima tonu ušiju.na kruškama se pojavile i neke bijele uši i to u nenormalno velikom broju,to do sad nije bilo.Bile su one crne..Sad su i jedne i druge...A sve sam uradila u proljeće kako treba.Obavila prskanje i zaštitu...Očito nešto ne štima!Znam da vrijeme utiče na razvoj raznih bolesti i napasnika,ali ja više nemam snage za samostalnu borbu.Danas idem po oružje za istrebljenje!
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure prventiva je zakon!
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ja vršim preventivne mjere svake godine u februaru,martu,aprilu..I opet isto! |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda je u vašoj blizini kakav zapušteni voćnjak ili ste u blizini šume.
|
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala gospinoj travi ali mislim da je u pitanju i vrijeme previše vlage,a i zapušteni vočnjaci i šuma oko mog imanja,a draga alisa sve sam pročitala po raznim stranicama i skoro svugdje preporučuju plavo prskanje tj kupanje vočki u jesen kad opadne najmanje 70 % lisne mase i u prolječe prije otvaranja cvjetova,pa probaču i to pa šta bude ,nemam drugog izbora a sada šta bude nek bude dosta mi je više jer vidim da je svo voče napadnuto sa nečim,hvala vama drage moje ,boričemo se i dalje ako treba i batinom protiv štetočina
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |