Zaštita voćaka |
Odgovori | Stranica <1 345 |
Korisnik | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Plan zaštite bilja ekološki dozvoljenim sredstvima :
http://www.proeco.hr/images/stories/proizvodi-2012/planovi-tretiranja.pdf |
|
Sponzorirani linkovi | |
marino15
Nedavno posijan Pridružen: 17 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav.trebao bi pobjelit s vapnom moje voćke stare 3 godine?smije se uopce bijelit tak mlade vocke?
ovo su sastojci
sad me zanima sta je to moceni sumpor imam doma sumpor,ali moceni sta je to sta ga trebam stavit u vodu? i dali mogu smanjit sastojke na pola jer imam malo voćaka? |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
močivi znaći da se otapa u vodi
|
|
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Žute ploče su vizualni atraktanti premazani nesušivim ljepilom na koje lisne uši privučene bojom dolijeću i ostaju zalijepljene. Na ovaj način, ne samo da se određuje njihova prisutnost, nego se ovakvim pristupom bitno može smanjiti napad na kulturne biljke.
|
|
pr1nc0
Novo sjeme Pridružen: 16 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam sjemenjak braskve, mislim da je vindogradarska, i ove godine mi je dosta smolala. Susjed kaže da je kod nekih sorata smolanje uobičajena pojava, ali bih želio biti siguran da joj možda nije kucnuo zadnji čas...
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smolanje je uobičajena pojava kod bolesnih biljaka,monilija,napad crva itd.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrijeme je da se voćke poprskaju sa Cuprablau ili nekim sličnim bakrenim preparatom protiv gljive i bakterija koje prezimljavaju na voćki i u kori. Nadam se da ipak nije jeseni kraj i da ću stići to napraviti.
Isto tako je potrebno provesti prskanje lista jabuka i krušaka za defolijaciju kako bi se smanjenjila potencijalna zaraza fuzikladijom na proljeće, bolje utjecanje na cvatnju u proljeće, te sprečavanje listanja jabuka do kasno u jesen i zimu odnosno moguće štete od ranog snijega te loša pripremljenost za zimsko mirovanje. Ako bude mogućnosti krajem studenog početkom prosinca trebalo bude voćke pošpricati vapnenom otopinom protiv pucanja kore i protiv lišaja. Recept za vapno je već stavljen tu na stranici, to je provjeren recept doktora Krpine. Da se ne mučimo sa bijeljenjem sa čekom, predugo traje a hladno je, napravi se rijeđa otopina i poprska se prskalicom. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošlo proljeće sam dobila informaciju da narcise odbijajau voluharice. Oko mladih voćaka sam ih posadila. Voćnjak je bio pun rupa, ali voćke su ostale netaknute. Do kad bude djelovalo ne znam, A da voćnjak u proljeće prekrasno izgleda to je istina.
Sada sam opet dobila informaciju da za zimsku zaštitu voćaka od zečeva treba posaditi grobno cvijeće. Dakle, špine, krizanteme i slično što ima isti miris jer njihov miris odbija zečeve. Napraviti ću i to, pa budemo vidli, ako je voćnjak prekrasan u proljeće nek bude i u jesen. |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
GT, to za narcise i voluharice izgleda da je tocno, jer od lukovica su jedino narcise ostale netaknute. Ovu jesen su mi voluharice pojele cak i neke pakujce i anemone.
Svakak, na proljece bude vocnjak lepo izgledal, a ako posadis jos i krizanteme, uljepsala ga budes i za jesen.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smola se javlja i kod pucanja kore
|
|
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim savjet, greškom sam u vapno umjesto sumpora stavila thiovit (fungicid za pepelnicu) i time premazala koru voćki, brine me najviše omjer cca 0,5 kg u 5 lit vapna. Da li će se što dogoditi voćkama zbog ipak jače koncentracije. Hvala na odgovoru, pozdrav.
|
|
dugi68
Nedavno posijan Pridružen: 05 Lipanj 2014 Lokacija: Vranovci Status: Offline Bodovi: 77 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
thiovitu ti je isto baza sumpor tako da nisi ništa . jedino što te to prskanje malo više koštalo jer je thiovit skuplji od sumpora.
|
|
Odgovori | Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |