Bosiljak - Ocimum basilicum |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
tea_luna
Već proklijao Pridružen: 19 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 182 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni bosiljak nikako da uspije....
istina..kupila sam ga 3 puta na akciji u nekom trgovačkom centru,..ali izgledao je lijep... nakon 2 tjedna kod mene odeeeeeeeee...požuti... i nema mu spasa . < ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0"> |
|
Sponzorirani linkovi | |
Druid
Novo sjeme Pridružen: 14 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 27 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mene kod bosioka , ali egzoticnog. Radi se o vrsti Ocimum Sanctum (Ocimum tenuiflorum) ili jos poznat kao Holy Basil.
Uspela sam da nabavim seme, naravno, jos nije posejano. Sama setva, nicanje i uspostavljanje biljke mi nije problem. Problem je kako je sacuvati preko zime. To je vrsta koja je dugovecna i raste kao drvce. Da li je neko imao iskustva sa ovim bosiokom i ako jeste - da li je uspeo da je sacuva preko zime s obzirom da je jako, jako tropski. A to znaci - da bi rastao, cvetao i granao se potrebno mu je mnogo toplote i mnogo sunca. Zelim samo da napomenem da Tai ocimum je podvrsta mog. Procitala sam da je neko sejao. Imam i tu vrstu (hvala Leona ) i veoma lepo nice. skoro 100%.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Druid
Novo sjeme Pridružen: 14 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 27 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Monstera. Nadam se da cu da obradujem forumase sa Tulsijem i da cu imati pozitivno iskustvo u gajenju.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Želim ti puno uspjeha! Možda će tebi bolje uspjeti... ali ni ja ne odustajem od njega tako lako....Uz taj Tulsi bosiljak, ja sam nabavila još i tajlandski, crvenolisni bosiljak, nemam pojma kakav je ali isto bi trebao biti jačeg okusa nego naš...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
histrion
Nedavno posijan Pridružen: 21 Veljača 2014 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neobično mjesto za uzgoj ...
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...a kada se zakoči...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
histrion
Nedavno posijan Pridružen: 21 Veljača 2014 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je auto kojeg su napravili Englezi ... a bosiljak je u konzervi istih dimenzija kao konzerva za pivo. Kvaliteta auta je upitna ... ali je nosač konzerve za pivo vrhunske kvalitete.
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zgodno mjesto za uzgoj bosiljka
samo me zanima zašto je kvaliteta vozila upitna
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nova vrsta ( bar za mene ) koja će na godinu ( ako Bog da ) naći svoje mjesto u mom vrtu... |
|
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine me žena natjerala da dobar dio balkona "ukrasim" bosiljkom. Zato sam za 1. maj posijao 6 sorti : opal, sitnolisni grčki, veliki toskanski, limunski, genovese i vanilija bosiljak. Sjeme uzeto na sajmu u Pordenone, nije industrijsko pa ćemo vidjeti da li će izrasti nekrižano
Imao sam i velike sreće da naletim na plavi afrički bosiljak, nabavio sam sadnicu i takvu biljku stvarno do sad nisam vidio. Kad se sve malo razraste budem slikao. Sad pitanje, zna li netko gdje nabaviti svet bosiljak, Tulsi? Kod nas nisam vidio da se nudi, ni sjeme ni sadnice. Ako tko ima, slobodno se javite za razmjenu. |
|
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moze li molim netko dati neki savjet za bosiljak
Vec sam neznam koji put kupio u trgovini bosiljak u tegli, ali mi nakad ne uspije. Nakon nekoliko dana samo pocinje propadat lisce sve dok ne ugine cinela biljka. Drzim ga na prozorskoj klupi i zalijem odprilike svaki drugi dan.
|
|
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda je najbolje kupiti sjeme i posijati.Ili da probate otkinuti grančicu, staviti u čašu s vodom, pričekati da pusti korijen i onda posaditi.
Moguće da je kupljeni bosiljak tako tretiran da propadne čim dođe u normalnije uvjete. |
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |