Močvarna biljka za pročišćavanje |
Odgovori |
Korisnik | |
snhelix
Novo sjeme Pridružen: 28 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 13:34 |
Došao sam na ideju iskoristiti izvjesnu količinu organskog otpada( staja isl) za punjenje bazenčića u koji bih posadio biljke obilne biomase koja bi se mogla kompostirati i tako zatvoriti krug a da se u vrtu ne koristi gnoj direktno.
Pitanje za poznavaoce: koju biljku biste mi preporučili da ima bujnu biomasu i brzi prorast a može biti uronjena u vodu,u vodu bih miješao gnojnicu,pretpostavljam u omjeru 1:10 ili više ? Molim prijedloge, i ideje |
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pogledajte u temi o vodenom vrtu, sigurna sam da ćete naći što Vam treba.
|
|
snhelix
Novo sjeme Pridružen: 28 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala,prekopat ću još malo tu temu
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaju naše Božikovine prekrasno jezerce, pogledajte u rubrici MOj vrt u slikama, nesto su i tamo pisali o vodenom bilju.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš pokuštai s vodenim zumbulom. Za početak ti je dovoljna jedna biljka no razmisli kuda ćeš sa hrpetinom zelnee mase na jesen.
|
|
snhelix
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ideja je ibila da bude što više mase za kompost,naime imam dosta gnoja od kokica i golubova(sve hranjeno samo domaćom hranom i zdravo) a vrt je relativno malen pa sam mislio saditi nešto što podnosi masu organskog ,a u vodi bi se i razblažilo,s tim da se može ostaviti cca 1 mj da malo bakterijice unište nitratni dio....
inače po vrtu malčiram tako da mi i treba materijala.... koliko raste taj zumbul,...krati li se u vegetaciji i gdje ga nabavljate ? |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da bi za tvoj eksperiment igrao dvojac: vodeni zumbul (Eichornea crassipes) i vodena leća (Lamonaceae).
Leće imaš po kanalima i stajaćim vodama a zumbul možeš naći po raznim centrima s vodenim biljem (cijena 20-30kn). Obje biljke se razmnožavaju geometrijskom progresijom (1,2,4,8,16,...) naravno ako su uvjeti povoljni (obožavaju nitrate). Omjer gnojiva i vode ćeš morati odrediti eksperimentom. S lećom pažljivo, nećeš se je lako riješiti a zumbul unište niske temperature. Sretno! |
|
snhelix
Opcije poruke
Hvala(0)
|
narode,jel ima netko šaku te vodene leće za prodati :))
za kontrolu širenja nije frka,napravio bih nekoliko plitkih bazenčića samo da one papaju ono što koke rade :) pa onda na kompost sa njima.... Uglavnom neki eko-bio krug bih zatvorio a neda mi petljat sa kompleksnijom obradom toga gnoja ipak ga nema previše .. hvala unaprijed dobroj duši :) |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uzmi kantu i otiđi do prve bare i zagrabi leću.
|
|
snhelix
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a onda ću tako,nema druge
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako nemaš leće u blizini dokoturaj se do nas. Ima je u izobilju.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |