Juncus filiformis 'Spiralis' |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda si umišljam, ali čini mi se da se malo više ufrčkala, stoji u vodi, a korjenje izbacila iz svih rupa na posudi:
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Jaca123
Odrastao grm Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda ti ja mogu pomoći,kod mene je bila posađena u normalnu zemlju,samo mora biti mokra.Prezimjela je vani u toj tegli na slici.Samo sam je ja ove godine premjestila iz te tegle u vrt,gdje ju je moj MM poflaksao |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tnx Jaco, pronašla sam ju na jednom forumu, ljudi ju drže čak u jezercu, samo ju preko zime prebace skupa s teglom u zemlju, na proljeće opet u vodu......
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije mi jasno ovo prebacivanje, zašto? Tko ih prebacuje u prirodi pa ipak prežive.
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nitko ih ne prebacuje u prirodi Bea :) nije im potrebno. Vecina mocvarnog bilja je amfibno tj ima sposobnost pretvaranje iz forme koja raste pod vodom u formu koja raste izvan vode na zraku. Kad je vodostaj neke rijeke, jezera ili mocvare postane visok, pretvaraju se u vodene biljke koje su vecim djelom potopljene (ili skroz pod vodom) a kad se voda povuce pretvaraju se u "obicne biljke" vlaznih stanista.
Premjestanje tog juncusa je nepotrebno, sretno ce rasti i ako cijelu godinu bude u vodi. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |