Krasula - Crassula orbiculata rosularis |
Odgovori |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 17:40 |
Lijepa sukulentna biljka, koju na prvi pogled ne bi svrstali u sukulente.
Ima izdužene listove koji nisu tako debeli kao kod većine sukulenata. Listovi formiraju rozetu koja je u sredini crvenkaste boje. Cvjeta lijepim bijelo-krem cvjetovima, a cvijetne stapke su crvenkaste boje. Lagano se razmnožava dijeljenjem i dosta brzo se širi. Ovako izgleda sada (siječanj) - pojavili su se pupovi |
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni je ovo jedna od dražih crasula. Cvjetala je lani u martu i evo sada je počela kao i ovo od Otok, iako nije tako atraktivna kao njena
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aaa, danas je smrcko bila kod mene i divila se toj biljčici. Naravno nisam joj znala reći ime, ai sam znala da mi je Triša dala.
U par mjeseci se toliko raširila da već mogu ponekom pokloniti mali izdanak.
Jedva čekam da procvate.
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je jedina biljčica koja mi se nije primila (a dobila sam ju od Triše, čini mi se na jednom od riječkih kavica).
Jednostavno je istrulila (bez zalijevanja).
Izgleda jako dobro i nadam se da će mi je drage forumašice poslati ili prodati (prodavaonica na forumu - stavite cijenu i kupujem ju)
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija, znam da ima Triša, ali od njene (sada moje) sam prije par minuta zapelcala smrcki - sad idem tebi spremiti !
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je isto obilna, pa neće biti problema za bergeniju ili još za nekoga.
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iako je bila u zatvorenom pod umjetnim svjetlom ipak je odlučila cvjetati. |
|
RIJEKA
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme kolicka je i već ima cvjetak - super, dakle moju sam već nekoliko puta očerupala radi djeljenja .
|
|
RIJEKA
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša dobro si to riješila sa umjetnim svijetlom. Tu ideju sa umjetnim svijetlom ću koristiti od sljedeće jeseni. Naravno pod uvjetom ako će me ova manija za sukulentima i dalje držati.
Cure vaše Krasule lijepo cvjetaju, ali Otok ima Krasulu na početku ove teme sa čudesnim cvijetom. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |