Begonia Maculata |
Odgovori |
Korisnik | |
Neni
Nedavno posijan Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 56 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Travanj 2008 u 19:07 |
Pozdrav forumaši, nadam se da netko zna kako se ova biljčica zove
|
|
ljubičica
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je to Begonia Maculata.Bas je prekrasna.Dal si je ti sama odgojila ili je kupljena u cvjecarni?
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je plantlover u pravu, predivna biljka |
|
Neni
Nedavno posijan Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 56 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljetos sam dobila u Šibeniku mali pelcer i evo kako je brzo narasla, a počela je i cvjetati. Traži dosta vode, ali to se vidi na listu kad ju treba zaliti, a onda sva zasja. |
|
ljubičica
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna biljka
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Begonia Maculata:
|
|
Neni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispričavam se što kasnim za zahvalom na odgovoru, još jednom hvala. Lavandablue, slikice su prekrasne, mislim da ću probati nabaviti još koju vrstu |
|
ljubičica
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
inače ne cvjeta, ima drvenastu stabljikicu, mesnate zelene okrugle listove voli sunce, super je za održavati, ali ne znam ništa o njoj imate li ju vi????????
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slika je mala .......pokušaj povećati! |
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije, našla sam, već su mi pomogli oko naziva, ima i tema, ipak je to biberovac.......ali čula sam od jedne žene da je naziva slonovo uho pa nekako sam mislila da ima veze sa begonijama.....ma nema veze, ali lijepe su begonijice, nemam ni jednu ali vjerujem da ću uskoro udomiti jednu, jesu teške za održavati, kakvo mjesto traže, puno vode?????malo????
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...da li netko ima pelcer ove begonije ili neke druge koja se razmnožava listom ili pelcerom?
|
|
zagorka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
manči, ja ti imam b ricinifoliu i b rex ili kraljevsku begoniu. baš su u fazi plantanja, taman pustile listice
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...divno zagorka...imam dvije b. rex, pa ću ih slikat da vidiš je li tvoja drukčija, a moram pogledat koja je b. ricinifolia....
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupila sam prije 14 dana prekrasnu begoniju koja je zvala. Nakon 3 dana počelo su pupovi otpadati i lišće se sušiti. Što god sam probala nije pomoglo. Danas više nadzemno nema ništa. Može pomoć što da sada napravim s njom? |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....jedna moja je tako gola ali od jeseni , sad su joj počeli novi lisni pupovi izbijati....pričekaj malo, drži zemlju umjereno vlažnom možda se obnovi...
|
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni nikad nije baš htijela stvarno je osijetljiva , ali sam dobila već 2 velike koje sam postavila u cvijeće foto, i pokušaću je održati , ali koliko sm pročitala ne voli zalijevanje pokraj listova već ispod u tacnu usuti vodu, što ja nisam nikad radila i imam osijećaj da je zalijevanje upropastilo biljku jer listovi truhnu od gore . E sad to neću više raditi
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....to nisam znala ....i ja zalijevam odozgo...
|
|
SolarWindKiss
Upravo klijam Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moje...nikako da sva stane u kadar! a ovo joj je 3.godina, posadjena je kao pelcer. S time da moja cvjeta bijelim cvjetovima,pa kada bude u cvatu, biti ce jos slicica :)
Uploaded with ImageShack.us |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Auuuu koliko vrsta begonia maculata! Nisam znala da ih ima toliko. Jako su lijepe.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |