Spremanje kaktusa i sukulenata |
Odgovori | Stranica <1 242526 |
Korisnik | |
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija i moje aloe su na terasi, vidi se na slici djelić, super se drže, nisu niti trepnule
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
auuu ljepote, Pinus
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Prekrasni su !
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Pinus, ovo je prava izložba
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma vidim radiator ispod pa zar havortije trpe suhi topli zrak zimi, moje su na negrijanom stubištu, temp za najjače zime ok0 5C, a kako za ovu zimu predviđaju nadprosječno toplom neznam da li ih uopće unositi ili samo zaštiti noću agrotekstilom?????? Ovo je usput
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zadar je druga
klima i iskreno rečeno neznam što je bolje. Unositi ili držati napolju ? |
|
tangerina
Nedavno posijan Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, ja sam lani haworthie unosila samo na one najhladnije zimske dane, oko Nove Godine, inače mi skoro cijelu zimu provedu vani
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...odlično su ti smješteni Pinus, blago tebi što imaš toliko prozora i polica...kod mene ih ima posvuda, neki još na balkonu, većina na hladnom stubištu od zgrade, nešto na isključenom radijatoru u dnevnoj sobi, neki na frižideru u kuhinji...imam puno prozora u stanu, ali nema polica, haha...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
ZliZec
Novo sjeme Pridružen: 04 Studeni 2016 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Novi sam ovdje, te ovom prigodom pozdravljam sve aktivne forumaše! Nadam se da bi mogli udjeliti koji savjet/prijedlog u svezi jednog sukulenta. Ljetos kupih Budin hram koji mi je djelovao suho; da ne kažem osušeno, ali kako se prešlo u hladnije jesenske dane on se zazelenio i počeo rast. I sad dolazimo do moje dileme, dal' da ga smjestim sa ostalima u negrijani balkon ili da ostane vani?, kakve temperature podnosi?,koliko često ga zaljevat?-koji je najbolji način da moj mali mezimac prezimi? |
|
sara124567
Novo sjeme Pridružen: 23 Ožujak 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok, ZliZec, mislim da ta crassula mora prezimljavati u negrijanoj prostoriji, ali nikako ne smije ispod nule... zaljevanje preko zime bi trebalo obustaviti, kao i ostalim sukulentima i kaktusima, odnosno za sukulente ne vrijedi ono što i za kaktuse, pa sukulente možeš u hladnoj prostoriji zalit svaka 3-4 tjedna, s time da pazi da to ne bude pravo zaljevanje, već samo maaaalo- onak površinski, zemlja u principu mora biti suha... a sad, ovisno u kojem dijelu Hr si, neki suklenti mogu biti preživit vani, ali pod jednim uvjetom - da su natkriveni, na suhom, bez propuha itd. Dakle, općenito: za vrijeme zime vrijedi da hladnoća i vlaga ne idu skupa nikako. Bolje je ne zalit, nego zalit. Inače mislim da buddha's temple ne može vani preživit, ni u Dalmaciji. eto, tolko od mene, ako imaš koje pitanje dodatno, pitaj.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 242526 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |