kora hrasta? |
Odgovori |
Korisnik | |
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 18:01 |
Da li bi hrastova kora mogla poslužiti kao malč? Usitnjena, naravno.
Stavila bih ju pod hoste i ruže kombinirane s trajnicama. MM nije siguran, pa da čujem vas. |
|
Sponzorirani linkovi | |
kopriva
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,
svakako mislim da kora hrasta može biti malč, čak i bolji od primjerice kamenčića ili geotekstila, jer osim što sprečava zakorovljenje, čuva fantastično i vlagu te vrši zasjenu korijena. Malč u principu može biti svašta, čak sam vidjela i usitnjenu plastiku koja služi savršeno dobro svrsi i podiže kreaciju svojim šarama. Naravno, mislim da su najbolji organski, prirodni, autohtoni malčevi koje je i najlakše pripremiti, a upravo takav malč je i kora. |
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brine me tanin koji hrast sadrži.
|
|
kopriva
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tanin bi mogao uzrokovati samo promijene boje na prumjerice betonu. Inače mislim da nema štete za biljke čije bi tlo pokrivao.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |