Razno sjeme i ljiljani... |
Odgovori |
Korisnik | |
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 10:35 |
Pozdrav svima!Vidim da ljudi često pitaju gdje nabaviti sjeme neke određene,rijetke ili egzotične biljke,a imam i odgovor na to pitanje:preko web stranice Chilternseeds!Ovu stranicu otkrio sam prije otprilike godinu dana pretraživajući internet u potrazi za sjemenkama nekih rijetko dostupnih i egzotičnih biljaka.Na ovoj stranici možete naći sjeme skoro bilo koje biljke koje se sjetite:drveće(listopadno,vazdazeleno,egzotično kao npr. mahagonij za kojeg nikad nisam ni pomislio da se može uzgojiti iz sjemenke!),grmove,penjačice,lukovičaste biljke,povrće,voće, uglavnom sve što poželite.Kod njih sam već puno puta naručivao i izuzetno sam zadovoljan kvalitetom!Ukoliko nekoga zanima kako naručiti sjeme preko njih mogu vam i to objasniti.Za sada toliko.Pozdrav!
|
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se tiče ljiljana,njihove lukovice možete naručiti preko stranice www.hwhyde.co.uk.Imaju stvarno velik i raznolik izbor,ali još nisam ništa naručio pa ne znam kakve su kvalitete lukovice.Naručivati ću uskoro pa vam mogu javiti kakve su kad stignu...
|
|
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mene zanima kako naruciti preko chiltern-a :)
|
|
Plantlover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jednostavno ;) Idete na njihovu stranicu koju pronađete preko Google-a,odaberete sjeme koje želite(ponuda je stvarno velika tako da to može potrajati...),registrirate se tako da upišete svoje ime,prezime,adresu,grad i državu te izaberete način plaćanja.Ja koristim plaćanje vizom.Da bi plaćali vizom morate upisati neke podatke sa kartice i ako je kartica valjana neće biti problema.Mislim da se može plaćati i preko pay pal-a.To je to.Možda će se nekome ciniti komplicirano,ali stvarno nije ;) .Sjeme dolazi nakon otprilike 1 do 2 tjedna i upakirano je u kuvertu s mjehurićima.Ako vas još nešto zanima samo pitajte!Pozdrav!
|
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
plantlover drago mi je da si opet s nama, baš te dugo nije bilo
sjećam te se kao obožavatelja ljiljana, uzgajaš li i ljiljane iz sjemena? hvala na korisnim informacijama i nemoj zamjeriti, ali ispravi link na onu adresu za ljiljane, ubacio si riječ viška pa ne otvara link |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako je sa carinom, da li prolazi carinu, ima li kakvih plaćanja za carinski pregled itd ? Da li je ograničena količina koja prolazi carinu? Hvala na odgovoru.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Plantlover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je adresa:www.hwhyde.co.uk/.Da Natalija,baš me dugo nije bilo :( ,ali evo me opet ;).Baš mi je drago što me se sjećaš kao ljubitelja ljiljana jer to stvarno i jesam!Bez njih život bi mi bio jadan...Ljiljane sam probao uzgojiti iz sjemena i to:formosanum,regale i chalcedonicum.Sve tri vrste bile su od Chilternseeds-a i svi su mi proklijali i sad od svakog imam 5 malih lukovica.Mogu bam objasniti sjetvu ljiljana ako vas zanima :).Milice,carine nema,samo poštarina.Pozdrav svima!
|
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
guglala sam nazive ovih što si uspio uzgojiti iz sjemena i stavrno su divni, ali - koji nije?!
može savjet o sijanju, super, već sam to pitala, ali ne sjećam se da je itko dao odgovor prije par godina sam ostavila da sazri sjemena glavica na ljiljanu kojeg imam, ali nisam znala što s tim sjemenjem poslije, vjerovatno više i nema neku klijavost (ima 2-3 godine otada) čekam informacije na temi o njima |
|
Plantlover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija napisao sam postupak u njihovoj temi ;).Ne vjerujem da su tvoje sjemenke još uvijek dobre zato što se ljiljani moraju sijati što svježiji...Na tvom mjestu rađe ne bih ni pokušavao...
|
|
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljudi imam prijedlog. Kako bi bilo da se mi koji baš ne kužimo engleski, a i sa kompjutorima smo na Vi, udružimo, i preko nekoga ko se kuži napravimo zajedničku nabavu. Evo kako ja to zamišljam: Plantlover ili netko drugi ko misli naručivati, to objavi. Zainteresirani mu pošalju lovu za biljke, poštarinu i carinu. Kad sjeme stigne, ako smo u blizu nađemo se (kava pod obavezno) i preuzmemo naručeno.
|
|
Plantlover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali uptade:danas sam naručio iz Hwhyde ove ljiljane:
Lilium cernuum Lilium pumilum Lilium leichtlinii Lilium speciosum rubrum Lilium Black Beauty Lilium Robert Swanson Lilium Scheherazade Ljiljane sam odmah i platio putem Paypal-a i dobio odgovor od Richarda koji tamo radi.Napisao je da su primili moju uplatu i da će mi paket poslati na kraju mjeseca.Nadam se da će uistinu biti tako i da ću ovo ljeto imati puno prekrasnih ljiljanja :) Naručio sam i sjeme Lilium philipinense(mislim da se tako piše:) od ChilternSeeds-a. Kažu da je to najjednostavniji ljiljan za uzgoj iz sjemena,vidjet ćemo je li to istina... Pozdrav svima! |
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |