Kakvu živicu saditi na kontinentu? |
Odgovori |
Korisnik | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 22:02 |
Bok, svima skupa. Nova sam na forumu i evo me bezobrazne odmah tražim pomoć. Molim Vas da me posavjetujete kakvu živicu posaditi na kontinentu da bude zimzelena, gusta odmah odozdola i visoka. Znam da imam velike zahtjeve, ali ukoliko nema živice koja bi to sve zadovoljila
molim savjet da li se možda može kombinirati buksus ili nešto slično što je gusto, a nije visoko sa nećim visokim ( čemprese i sl.). Svima unaprijed zahvaljujem. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ti nekoliko prjedloga: Cupressocyparis Leylandii, Thuja Columna, Taxus baccata. Čempresi nisu dobro rješenje za živu ogradu. Oni sa godinama odbace donje grane i takva ograda po meni nije lijepa. Moraš još definirati što je po tebi visoka živica ? (1.5 m; 3,5m; 5m)
.. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus zaista puno hvala na trudu. Evo ja bi živicu visine 5 m, gustu.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim da mi odgovorite kaj je to taxus baccata? Hvala
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam nijgdje u rasadnicima vidjela tisu. Pročitala sam da je u Hr. zaštićena. Koliko brzo raste? Da li bi je se isplatilo probati uzgojiti iz sjemena? Prijatelj mi ima tisu. Hvala lijepa na odgovoru. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još nismo odlučili za živicu. PO savjetu pinusa sadila bi tisu ili thuju smaragd. Taj dio okučnice je jako izložen vjetru. Moji lijenčine ne žele živicu koju će morati često orezivati. Postati ću slikicu koju sam već i negdje postavila :
Bez obzira na živicu, ipak bi radi vjetra na ovaj poluokrugli dio posadila jedno drvo četinjaču koje bi stitilo od vjetra. U ravnom dijelu ta parcela je široka 5 m, na dužini od 8 m se sužuje u polukrug. Sad Vas sve skupa opet gnjavim sa savjetom za drvo. Iza kuće imam dio širok 2m dug 40m gdje ću posaditi jablane i hortenzije. Odvojen je od ovog prvog dijela asfaltom, (taj prvi dio je sa istočne strane kuće otvoren prema sjeveru). |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |