Aibika Abelmoschus Manihot |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stavila sam ja plasticnu foliju preko njih ,nisu bili na toplom,al svejedno rastu na ocigled...samo da mi ostanu i ne izduze se do vremena kad cu ih iznijet van a tome je jos par dana
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Sponzorirani linkovi | |
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moji su počeli!!
|
|
Sandra Šteko
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga ajama i ja se ovdje još jednom zahvaljujem na sjemenkicama abelmoschusa al mi nije jasno to sa plastičnom vrečicom.Ja sam svoje posijala i navlažila al ako ih prekrijem hoće li mi istrunuti.
U ćemu je greška ako se izduže kamenjaru.Nisam baš stručnjak za sijance pa ako mi možeš objasniti da znam što me čeka ako moji niknu. |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nemoj se bojati neće oni istrunuti.ja moje stavim na toplo dok niknu,a onda na hladnije i svijetlo mjesto.ako im je prevruće otvori vrećicu.
ova godina je bez veze za njih.sad bi već trebali po malo van u posudi da se navikavaju na zrak
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aibika Hibiscus (Abelmoschus) manihot, Aibika također poznat kao, Bele (Fiji) Pele (Polinezija) i Ailan Kapis (Vanuatu) Trajnica u tropima ili jednogodišnje u hladnijim klimama Aibika nosi jestivo lišće na biljkama koje dosežu šest metara u visinu. S blijedo žutim cvjetovima 6 inča i tamnim centrima Aibika je još jedna atraktivna pozadinska biljka. Listovi imaju visoku razinu proteina, Željeza, Kalija, Magnezija i Kalcija. Jedu se sirovi, kao salata ili se miješaju s drugim povrćem u sosu ili kao kuhano zeleno povrće. Cvjetni pupovi se također konzumiraju bilo sirovi ili kuhani. Aibika treba sunčano mjesto i vlažno tlo, i bit će jako sretna i zahvalna biljka. Kako vrijeme zagrijava, Aibika će procvasti. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj se jedva iskobeljao od ovog glupog vremena, zapravo čudi me da je uopće preživio i uspio tako mali procvasti.... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li je to jdnogodišnja biljka ili trajnica. Po izgledu misim da ga imam i ja (mali je pa nije još procvjetao) pa ne nam da li da planiram selidbu u zimu?
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Petit taj hibi ti je jednogodišnji i teško da ćeš ga moći preko zime sačuvati ....Nemam baš puno iskustva i saznanja što se toga tiče, možda ga je netko probao spremati, ali čisto sumnjam da može preživjeti...Možda će netko znati više o tome...
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja se baš poveselila da je ovo moje hibi koji je trajnica. Nadam se da ću dočekati cvijet. Dajte još savjet da li je teško naći sjeme i gdje se nalazi pa ću ga probati sačuvati za dogodine.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad biljka ocvate, tu gdje je bio cvijet stvori se krupni tobolčić ( jako sličan bamiji, samo puno veći ) Ništa ga ne diraš sve dok ne dozreli....Kad je zrel, poprimi onu svejtlosmeđu boju i posuši se, no pazi, ako na vrijeme ne skupiš sjeme ( kuglice ) tobolčić se raspukne i sjeme se razleti po zemlji...
Evo i slikica.... |
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
petit
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha, pazit ćemo dan za danom, nema druge Hvala, draga
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |