Gušarka-Arabis |
Odgovori |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Objavljeno: 17 Ožujak 2014 u 23:03 |
Gušarka (arabis)
Arabis je zimzelena trajnica, pokrivačica tla, koja cvjeta među prvim proljetnicama. Skromna je i nezahtjevna, dobro uspjeva i na sunčanim mjestima i u polusjeni. Ovoj porodici pripada veliki broj biljaka koje se razlikuju po visini, obliku i boji listova i cvjetova. Poslije cvjetanja ju treba orezati za polovinu da bi se pomladila i da bi se izbjeglo stvaranje golih drvenastih grana. Mokro tlo zimi može izazvati trulež korjena. arabis caucasica arabis procurens "Variegata" arabis caucasica "Plena" |
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
arabis procurens "Variegata" imam u svom vrtu i jako je lijepa. Nisko i dekorativna a kad procvjetaju taman se cvjetići izdignu da se vide iz daljine.
Na prvi pogled me je arabis caucasica asocirala na allisum tj. mlinaricu kako ju kod nas zovu. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
admin
Opet je došlo proljeće i gušarka je puna cvjetnih pupova |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto....sad znam i kako se zove....imam je godinama, al nisam imala pojma kak se zove.....licila mi je na aubrietu, a znam da nije aubrieta...
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepa je
|
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |