Euphorbia meloformis |
Odgovori |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 20:45 |
Euphorbia meloformis
Euphorbia meloformis, zajedno sa E. obesom i E. gymnocalycioidesom spada u loptaste euphorbie. Čitam da je večina Euphorbia jednodomna. Ova moja sa slike je ženska Euphorbia meloformis. Da bi proizvela sjeme treba biti uz nju i „on“ . Imam u kolekciji i „njega“. Sa „njega“ sam posle cvatnje pokušao skinuti ove grde suhe cvjetne stapke. No, to je bila greška i to više neću raditi. Te stapke je skoro nemoguće skinuti a da ne oštetite euphorbiu. Zato je bolje ne dirati euphorbiu poslije cvatnje. U proljeće ću probati razmnožiti Euphorbiu meloformis sjemenom. Nadam se barem 10 sjemenka od ova 4 ploda. Dali je netko razmnožavao euforbije sjemenom ? kako to ide ? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto sjemenom kad se dobro razmnožavaju izdancima osim ako nemaš pametnijeg posla. Odrvenjeli dijelovi se ne skidaju i moja ih ima to joj je ukras, euphorbia valida također.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oh, dobro si pretpostavila da nemam pametnijeg posla svaka ti čast. Miss M, vjerojatno to sudiš po sebi zar ne ?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Euphorbie meloformis, zbog toga što su prašile i imale pelud pretpostavljam da su ove dvije euphorbie mamilaris sa lijeve strane muške euphorbie. Ova mala još uvijek praši svoj pelud po okolici samo uzalud. Ženska euphorbia ima četiri ploda i uskoro bi plodovi trebali dozoriti. Pošto nemam „pametnijeg posla“ pokušati ću ovo proljeće razmnožiti euphorbie sjemenom. Čitam da supstrat za razmnožavanje treba biti siromašan sa hranjivim tvarima a pošto nemam previše znanja i iskustva sa razmnožavanjem sukulenata sjemenom ne znam zašto je to tako ? Zašto ih u ranom stadiju razvoja treba držati u supstratu siromašnim sa hranjivim tvarima ? |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |