Alge |
Odgovori |
Korisnik | |
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 15:34 |
Kako vi ostali rješavate problem aligi u jezercima?
Jezerce je betonirano i obloženo kamenom ,u zadnje vrijeme su se počele jako raditi alge.
Postoji li neki preparat koji smanjuje alge ,nije štetan za ribice i lopoče ?
Možda nešto na prirodnoj bazi ....?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam isti problem pa sam isprobavao razna sredstva.......ali nisu se pokazala baš učinkovita,Od prirodnih koristi se ječmena slama(suha),stavi se u vreću od krumoira i potopi u vodu,time otpuštakemikalije i vodu oboji u tamnošto smanjuje količinu svijetlosti,također pomaže prozračivanje slapom,vodoskokom .......važno je imati dosta bilja u vodi koje oduzima hranjiva algama,i nešto sjene jer se na jakom suncu voda grije i pogoduje stvaranju algi....e sad ima ih nekoliko tipova,one koje su sitne zazelene vodu kao "juha od graška"i končaste koje je najbolje mehanički uklanjati
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja za sada nemam tih problema.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i od mene na tu temu, sve do sada rečeno daje dobre rezultate. Pogrešno bi bilo ispustiti vodu i napuniti novom, time se ništa dugoročnije ne rješava. Važno je uspostaviti biološku ravnotežu između biljnog i životinjskog svijeta. Pomaže i platnena vrećica napunjena tresetom, kaže M. Stangl-a u knjizi 'Raskošno bogatstvo trajnica' izdanje Mladost, 1970.g). Korisno je jezerce napuniti kišnicom, upotrijebiti glinu siromašnu vapnom i hranivima, koju je dobro miješati s krupnim tresetom i u tu mješavinu saditi biljke. Jezerca s malom površinom se previše ugrijavaju što pomaže rastu algi, pa o tome treba voditi računa već kod projektiranja. Ako netko ima još iskustva neka nadopuni.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma evo baka bea, sve pomaže, a kako smo mi baš u izradi jezerca, ne vjerujem da će biti gotovo do našeg piknika, svaki je prijedlog dobrodošao, jer ideja sina mm je da bude što prirodnije, koliko je to moguće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |