"Paunovo pero" - Cleome spinosa |
Odgovori |
Korisnik | |
Jasenka
Mladi grm Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 11:39 |
Molm pomoć...
upravo mi je kolegica s posla donjela sjeme biljke koju ona zove "Paunovo pero". Da li netko možda zna koji je latinski naziv te biljčice, jer pod imenom paunovo pero na našem nisam uspjela nikakve informacije dobiti? Na googlu sam uspjela naći "Peacock feather", ali mi sjeme ne odgovara, ni po veličini ni po obliku. Sjeme od njenog "paunovog repa" je tamno smeše, cca 2 mm najveće i izgleda kao zavijutak.
Svaka pomoć je dobrodošla
Jasenka
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Jasenka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još malo informacija:
Jednogodišnji, visina oko 1m, listovi slični kanabisu, cvijet veličine dlana, moraju se flanci saditi na najmanje 50 cm udaljenosti jer se jako raširi. Najvažnije je da cvate od 5. mj. do 11. Ja imam sjeme od bijelih i rozih...
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogledaj pod Cleome spinosa na Googlu
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
Dalmatinka
Novo sjeme Pridružen: 16 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cleome spinosa ili kako je jos nazivaju spider flower(paukov cvijet) je cvijet koji raste u visinu i do 1,5 m. sadi se kao pozadinska biljka na suncanim polozajima. Voli dosta vode i hranljivo zemljiste. Da ne spominjemo kako je preljep.
Dali mislis na njega
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jasenka, probaj uslikati sjeme, staviti neki predmet blizu njega da se možemo orjentirati koliko je veliko! Možda tako uspijemo identificirati!
|
|
Jasenka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala svima ,
pokazala frendici fotku i ona je potvrdila....je, to je Cleome spinosa. Super, uvijek sam ju željela, a do sada nisam naišla na sjeme ili nekog tko je ima.
Još jednom hvala svima na trudu.
Jasenka
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i teme o cleomi
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |