Biodinamičkio vrtlarenje |
Odgovori | Stranica <1 8910 |
Korisnik | |
osbourne
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li se netko bavi ovakvim vrtlarenjem?
ja od ove godine strogo po sjetvenom kalendaru. sutra (24.2.) je dan za list i upravo močim sjeme kupusnjača j celera stabljikaša u čaju od preslice kadulje koprive i stolisnika:) |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
daj nam koju riječ vise o biodinamičkom uzgoju
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve nas je više koje ova tema zanima.. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
osbourne
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dakle lunarni kalendar u kojem sve piše kad se što radi u vrtu, sije, preađuje, rad sa pčelama itd. tu onda ima i malo crne magije tipa pripremanje raznih pripravaka u kostima životinja itd
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imamo na temi savjeti mjesečev kalendar, zaviri i tamo Osbourne! Dosta nas je ovdje koje ta tematika zanima, a kako sezona kreće - veselim se i tvojim iskustvima i savjetima.
Pa da i ovdje ostavim podatak - u 90-toj godini svojeg života iznimno povezanog s prirodom, početkom mjeseca veljače preminula je Maria Thun, pionirka biodinamičke poljoprivrede.
Njezin će sin nastaviti pisati mjesečeve sjetvene kalendare. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo linka, mislim da nisam vidjela da ga je netko postavio :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i6Ly86GObVg |
|
HomoVegetus
Novo sjeme Pridružen: 26 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo zanimljiva stranica za sve vas koje zanima sadnja po poziciji mjeseca ..
s lijeve strane piše po mjesecu i datumu kada i šta sijati.. ijoš puno puno toga.. Synodic (waxing and waning) cycle Biodynamic cycle Sidereal cycle http://www.the-gardeners-calendar.co.uk/Moon_Planting.asp |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro jutro! Ajmo nešto naučiti :
http://www.pulski.hr/magazin-gea/item/1652-zvijezde-i-biovrtlarstvo |
|
Anaida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lani sam imala jednu povišenu gredicu. Ove godine su dvije.. |
|
P.Bosmans |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E baš mi je drago da napreduješ u povrtlastvu
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko se sjeća naše vrijednice Silvek? Pogledajte si ovo :
http://www.youtube.com/watch?v=LanqgJo0Guo&feature=relmfu |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uhhh,sve sam pročitala.Prošle godine sam počela raditi u vrtu i odlučila sam bez pesticida,umjetnog gnojiva i ostalo.Bila sam zadovoljna,vrt nije prevelik i sve je prirodno.Interesantne su mi ove vaše utzignute gredice zo ću pokušati slijedeće godine.Jedino me zbunjujete s malčiranjem.Slama i sijeno su dvije različite stvari,što je bolje ili može i jedno i drugo?Ovo su moje jagode koje sam već zaštitila sijenom.
|
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ja još pitanja :) Već sam posadila bijeli luk,crveni,grašak,špinat i nisam stavila sijeno na gredice.Trebam li to napraviti u tanjem sloju prije snijega'
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da se nadovežem u vezi pitanja slama ili trava. Teško je naći slamu koja nije tretirana svim vrstama kemikalija, kojim se tretiraju žitarice. Ja bih ipak travu, ako je moguće onu koja se nije sjemenila. Slama bi bila pogodnija za cvjeće.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Zanimljiv link.
Podignute gredice - Raised Beds po sistemu Sepp Holzerahttp://www.val-znanje.com/index.php/tekstovi/znanost/2516-podignute-gredice-raised-beds-po-sistemu-sepp-holzera |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 8910 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |