Bijela mirta - Pernettya mucrona |
Odgovori |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Rujan 2009 u 09:05 |
Pernettya - pronašla sam i naziv bijela mirta
Mali grm do 50 cm visine Listići mali šiljati, uvijek zeleni Cvijet bijeli u obliku zvona, cvate u svibnju i lipnju Plod - bijele bobice od 9-12 mjeseca Razmnožavanje sjemenom i reznicom Orezivanje nije potrebno, eventualno one grančice koje strše, radi ljepšeg oblika grma Moja pernettya ima bijele bobice, a ima ih i sa crvenim i roza bobicama |
|
Sponzorirani linkovi | |
Zrinka
Već proklijao Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako lijepa biljčica, nisam je dosad vidjela, znam samo za onaj kultivar mirte 'Tarentina' sa malim listićima. Sviđa mi se
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam rozu, a da vidite kako sam je uništila. Ostale su dvije grančice i nijedna kuglica. Ne znam da li sam to napravila sa previše ili premalo zaljevanja, ali - dobro sam ....
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj predivni grm već par godina zaobilazim u Baumaxu da ne dođem u napast da ga kupim. Redovno bude lijepih primjeraka bijelih, ciklamastih i crvenih bobica. Pročitala sam da ne podnosi niske temperature a meni nastane problem gdje ga spremiti preko zime.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je pezimio u podrumu sa širom otvorenim vratima, ali ljeto nije ...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Zrinka
Već proklijao Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš jučer stigla pošiljka Pernettye u Baumax u Vž, cijena oko 40 kn (boje bijela, crvena i ciklamasta)
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje sam pročitala da je biljka jednospolna te da treba zasaditi mušku i žensku biljku ako želimo ponovno dobiti bobice, dakle isto kao i kod božikovine. Nisam sigurna da li je to točno. Možda netko zna nešto više o tome?!
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Točno je, trebala bi bar jedna muška biljka na 3 do maksimalno 5 ženskih
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Otok, eh sad budi pametan pa prepoznaj koja je muška a koja ženska biljka.
Baš me zanima kakav bih odgovor dobila da tako nešto upitam prilikom kupovine ove prelijepe biljčice. |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, i mene muči koja je muška? U bobicama je sitno sjemenje, pa ću ih probati zasijati.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam crvenu. Da li netko ima kakvih saznanja, da li može na kontinentu ostati vani na minusima? I da li stavarno treba muška i ženska biljka?
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan od boljih grmova koji donose bobice,ptice ne jedu bobice pa ostanu na grmu od jeseni do proljeća.Naraste max. do 90cm i više raste u širinu,cvijeta visećim žutobijelim zvonolikim cvijetovima u svibnju i lipnju.Mora obavezno imati kiselo tlo,može rasti na suncu ali joj najviše odgovara polusjena.Razmnožava se sijanjem sjemena u proljeće ili uzimanjem zakorijenjenih mladica.Sadi se jedna muška biljka na tri do pet ženskih,podnosi oko -15°C...
Bell´s Seedling - samooplodna ,tamnoružičaste Edward Balls - muška Male - muška Thymifolia - muška Masculata - muška Cherry Ripe - ženska,crvene boje trešnje Lilian - ženska,ružičaste Mother of Pearl - ženska,blijedoružičaste Mulberry Wine - ženska,purpurne Alba - ženska,bijele White Pearl - ženska,bijele |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako znati koja je muška a koja ženska biljka?
|
|
Rijeka
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |