Koraljna zvončika - Heuchera |
Odgovori | Stranica <1 282930 |
Korisnik | |
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna kombinacija biljaka u kamenjaru
|
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
.... paaa, sve je još uvijek na istom mjestu ... bilo bi mi jako drago da te put opet nanese u ovom smjeru
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA, Da li cvjeta, da li ima sjeme?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice, ova još ne cvjeta...
|
|
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
aurelia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurelia,
|
|
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme ... divne su !
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(1)
|
NinettA, prelijepe su... Jesi li nekada pokušala razmnožavati sjemenom ili samo dijeljenjem? Crvene su mi posebno lijepe....
|
|
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice... najjednostavnije mi je dijeljenjem... nisam baš za sijanje... ne ide to meni... i nikada mi do sada iz sjemena koje se samo rasijalo nije niknula... ali tko zna...
|
|
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Predivne su haučere. Imala sam i ja više vrsta, ali je samo opstala crvena. Ove druge nisu podnijele klimu kod mene. Haučere se moraju razdjeliti kad ostare i odrvene, jer mogu propasti.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ninetta, pa ovo je prava kolekcija heuchera, svakoj od njih glavni adut je boja lišća. Ma predivno.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ninetta, prekrasne su.
Smrcko možda nije samo klima krivac. Zvončike podnose jako puno minusa, kratku sušu i nebrigu, ali korijenje im je mamac raznim crvima i grčicama, bile one u tegli ili u vrtu. Barem je kod mene bilo tako. Uništili su mi desetak vrsta.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne uspijeva ovdje ništa. Većina biljaka preživi tek toliko da prepoznaješ 1-2 minijaturna lista. I tako par godina. Veliki vjetar i led u zemlji preko metra dubine načine svoje. A sunca nema od 9. do 5. mjeseca. I ja sam počela ugibati.
|
|
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uspijeva, uspijeva... samo treba napraviti dobar odabir biljaka... naravno i njih polomi... što snijeg, što vjetar... a bome niti led nije baš na ruku... I u GK (unazad 10? godina bila temp. -27° C!) imam neke heuchere... među njima su i Caramel i super je... posađena je na suncu, povremeno joj "spali" rubove ali je ogromna i zdrava... kako je Limun rekao/la možda je korijen pojeden pa zbog toga ne raste... možda je prekisela zemlja, iako ni to ne bi trebalo smetati... u svakom slučaju, vrijedi ponovno probati....
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne razumijete vi mene kao ni većina ljudi. Postoji mikroklima. Recimo kod mog tate ne uspijeva šljiva nikako niti trešnja (stablo krene odumirati i oboljevati), a svo drugo voće prerodi. Takođe od mase ruža koje je mama godinama dovlačila iz specijalnih rasadnika ostale su samo nekakve 2 vrste. I hajde pogodi te ruže, trebalo je stotine propalih sadnica da 2 opstanu. Na toj zemlji nisu uspjevali niti cikle niti karfiol. Gdje mi je mama rođena je do 20 km od tog tatinog mjesta. Kod mame šljive se lome, trešnje se lome, hortenzije kao iz zemlje čudesa. I zlatica je nepoznanica, ne postoji ta buba tu. Kod mene ne uspjevaju niti lončanice, niti muškatele koje kupim. Sve je jadno i bjedno. Velike oscilacije temperatura i pjeskovita zemlja koja izgori sve. A vjetar uvjek udara. Jedina biljka koja uspjeva je vrba plamenac, grančica i vajgela. Voće bude puno cvjetova i samo baci cvjet. Od 20 voćaka nemamo više ništa. Samo ogrozd je nešto bolji, a aronija je dosta loša. Voće ima jako slab list. Ne mogu vam objasniti ono što vidjeli niste, a samo 100 metara odatle je sasvim druga priča. Uz prugu smo i na non stop udaru vjetra. Zemja definitivno nije kisela, nego nikakva. Ruže samo crknu, budu par godina i odjednom crkla. Bilo je i u mrežama, ali ništa. Jednostavno gledala sam emisiju gdje pokazuju dvije četinjače na samo par metara udaljenosti, jedna narasla metrea s druga ni pola metra. I to je ta mikroklima. 10 godina sadim krastavce nikad ništa od njih. Posijala sam paprike i šeri rajčice, ne narastu više od pedlja. Zaliem toplom vodom, u kupovnu posebnu zemlju sadila. Neki šok dožive i to ti je to. Sve ja znam o -27, nemam ja tu temperaturu ali ima neko zlo ovdje.
|
|
|
|
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je ovo vrlo poznato, dobro na srecu ja nemam tih problema da toliko toga ne uspjeva, ali sam dobro primjetio razlike kao na primjer koliko kasnije sve dozrijeva ili zapocinje cvatnju kod mene. Oni koji malo prate takve stvari mogu se vrlo dobro uvjerit kako klima moze biti razlicita na malom podrucju. |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi tek sad ubiremo prve jagode.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 282930 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |