Bugičin mini eko povrtnjak |
Odgovori | Stranica <1 373839 |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene je ovih dana koma, najgore što može biti - gusto gusta magla, možeš je nožem rezati. Grozno, a traje već danima. Znaš da me strah pogledati u plastenik, a nemam kud sa cvijećem.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene se razvedrilo i lijepo je, mraz sve zabjeli u jutro.
Ne znam što ti je u plasteniku, ali možeš pokušati dodatno zaštiti biljke. Ako su posude sa cvijećem. Prekriti onom bijelom folijom za zaštitu, pa preko još najlon. Mogle bi se i nekakve stiropor zaštite oko samog cvijeća staviti. Inače u plastenike u sjevernijim zemljama stave crne boce (može se pofarbati), ili bačve po rubovima sa unutrašnje strane plastenika. To zagrijava vodu u bocama danju i noću vraća toplinu natrag. Takođe ljudi lapionima za groblje znaju grijati plastenik. Postoji način i da se lučice stave u keramičke posude za scijeće i da se time isijava temperatura. Znam jednog Bosanca koji je centralno grijanje iz kuće sproveo i u plastenik, pa cijelu godinu ima svoje povrće. Mnogi ljudi misle da su Bosanci tupavi, ali znaju biti radišni i inovativni za svoju obitelj. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razno cvijeće i sukulenti su u plasteniku. Zaštitila sam tegle agrofolijom na trostruko, plus izvana sam plastenik "obukla" u folije za zaštitu ruža, isto na duplo.
Mičem folije da uđe svjetlost čim je malo toplije, a navečer opet sve "oblačim" ali i to mi je lakše nego nositi s tavana na balkon i obrnuto.
Zasad je sve ok, a najavili su blagu zimu. Jedino što ću morati micati plastenik ako padne snijeg jer će mu urušiti krov na biljke. Ovo za crne boce nisam znala, ali ne bi bilo moguće to izesti jer je moj plastenik na balkonu i sasvim je malen. San mi je ustakliti taj balkon i tom slućaju bih stavila i radijator i imala zimski vrt. Zasad nije izvedivo. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugi jesi živa?
Sretna ti Nova godina Kakvo ti je stanje u plasteniku? Zima baš i nije blaga. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad si me već zabrinula.
|
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej, šmrckice, nekih problema imam, pa sam slabo tu. Plastenik je imao samo jedan gubitak - portulacaria afra varieg. mi se smrzla, ostalo je ok, ali sam sve preselila na tavan čim je bilo naznake za velike minuse.
Kako je kod tebe? |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam te trazila ......
|
|
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hello draga gute, evo me samo malo u prolazu.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da nisu strašni problemi Bugi?
Kod mene se polako razvedrava nakon mjesec dana magle i svačega. Danas je bio prvi topao dan, da ne drhtiš na suncu. Ali su najavljene jake kiše i snijeg u petak. Sad za vikend ga dosta napdalo i sve se pretvori u gomilu blata. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugi što ima novo kod tebe? Što će biti od povrtnjaka i vrta?
Ja sam počela lagano saduckati, gradimi neki mini plastenikuć da pokušam proizvesti rane sadnice. Tikvice već rastu. A sadit ću i direktno u zemlju da imam dvije berbe. |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 373839 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |