Kako do sjemena povrća iz vlastitog uzgoja |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
Gajtana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo podižem temu glede luka.
Kao što sam već jednom rekla mama je vrt majstor, a ja sam samo "mali od palube" koji pomaže pa mi znanje nije na razini. Mama se razboljela pa je sad dosta toga palo na mene pa se snalazim kako znam i umijem.
Ove godine prvi put imam sjeme luka. Razlog je ogromni luk iz Australije koji sam kupila u Metrou ( u kg idu 2-3 glavice ) tako ogroman još nisam vidjela. Mama posadila, sjeme pobrano i za probu sam stvila 2 sjemena u zemlju da vidim da li će sjeme uopće rasti. Posijala u petak i evo jučer već jedan izvirio van.
Dva pitanja.
Koliko posijanu lučicu često treba zalijevati?
Drugo, ono s čim se još nisam srela, a pročitala sam topic. Kad želimo dobiti sjeme, odrežemo vrh luka i s njim u zemlju. Zar neće početi truliti tamo gdje je odrezan? Da li bi izrastao i da se ne prereže?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Nisam baš stručnjak za davati savjete. Kod nas se nije glavica luka odrezala kada se stavljalo za sjeme. Izraslo je uvijek. Tako je radila moja baka i mama pa sam i ja tako radila a i oko mene naše susjede su radile isto tako.Za rezanje sam čula tek na ovom forumu. Možda je tako bolje, znaju iz svoga iskustva. Ti neke odreži a neke ostavi cijele pa ćeš vidjeti što ti je bolje. Te glavice luka smo stavljali za sjeme u proljeće, reklo se "stavili u izvode".....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Gajtana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Hvala @milica7 na savjetu ... probati ću tako.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Pozdrav Gajtana...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/01f16b01-DSCI0600.JPG
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala draga monstera !!!!!!
Zar ne zaliti bar onaj prvi put kad se zasije? Niti jedan jedini put ne zaliti? Zar ne bu umrlo. Leleeeeee
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala još jednom. Primljeno na znanje i ravnanje
![]() |
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Ovako skupljam sjeme rajčice: stavim ga u čašu s vodom i ostavim dva dana, stvorila se bijela pjena na površini. Procijedim i stavim sušiti. Sjeme je čisto. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |