Močvarna biljka za pročišćavanje |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
snhelix ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 13:34 |
Došao sam na ideju iskoristiti izvjesnu količinu organskog otpada( staja isl) za punjenje bazenčića u koji bih posadio biljke obilne biomase koja bi se mogla kompostirati i tako zatvoriti krug a da se u vrtu ne koristi gnoj direktno.
Pitanje za poznavaoce: koju biljku biste mi preporučili da ima bujnu biomasu i brzi prorast a može biti uronjena u vodu,u vodu bih miješao gnojnicu,pretpostavljam u omjeru 1:10 ili više ? Molim prijedloge, i ideje |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pogledajte u temi o vodenom vrtu, sigurna sam da ćete naći što Vam treba.
|
|
![]() |
|
snhelix ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
hvala,prekopat ću još malo tu temu
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Imaju naše Božikovine prekrasno jezerce, pogledajte u rubrici MOj vrt u slikama, nesto su i tamo pisali o vodenom bilju.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Možeš pokuštai s vodenim zumbulom. Za početak ti je dovoljna jedna biljka no razmisli kuda ćeš sa hrpetinom zelnee mase na jesen.
|
|
![]() |
|
ma ideja je ibila da bude što više mase za kompost,naime imam dosta gnoja od kokica i golubova(sve hranjeno samo domaćom hranom i zdravo) a vrt je relativno malen pa sam mislio saditi nešto što podnosi masu organskog ,a u vodi bi se i razblažilo,s tim da se može ostaviti cca 1 mj da malo bakterijice unište nitratni dio....
inače po vrtu malčiram tako da mi i treba materijala.... koliko raste taj zumbul,...krati li se u vegetaciji i gdje ga nabavljate ? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Mislim da bi za tvoj eksperiment igrao dvojac: vodeni zumbul (Eichornea crassipes) i vodena leća (Lamonaceae).
Leće imaš po kanalima i stajaćim vodama a zumbul možeš naći po raznim centrima s vodenim biljem (cijena 20-30kn). Obje biljke se razmnožavaju geometrijskom progresijom (1,2,4,8,16,...) naravno ako su uvjeti povoljni (obožavaju nitrate). Omjer gnojiva i vode ćeš morati odrediti eksperimentom. S lećom pažljivo, nećeš se je lako riješiti a zumbul unište niske temperature. Sretno! |
|
![]() |
|
narode,jel ima netko šaku te vodene leće za prodati :))
za kontrolu širenja nije frka,napravio bih nekoliko plitkih bazenčića samo da one papaju ono što koke rade :) pa onda na kompost sa njima.... Uglavnom neki eko-bio krug bih zatvorio a neda mi petljat sa kompleksnijom obradom toga gnoja ipak ga nema previše .. hvala unaprijed dobroj duši :) |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Uzmi kantu i otiđi do prve bare i zagrabi leću.
|
|
![]() |
|
a onda ću tako,nema druge
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ako nemaš leće u blizini dokoturaj se do nas. Ima je u izobilju.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |