Nepoznata biljka |
Odgovori |
Korisnik | |
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Prosinac 2007 u 14:03 |
Možda netko prepozna ovu biljku. Kora i presjek grančice liči na lijesku, nema nikakvih listova, samo ove crvene bobice. Kupila sam par grana u cvjetarni, ali mi nisu znali reći naziv. Baš bih to voljela imati u vrtu. |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iskreno receno ne znam, ali stvarno je lijepa i dekorativna!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mene asocira na ribizle
valjda zato sto mi se jedu |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....oho jedu ti se ribizle u ovo doba...draga da ti nisi ...
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eh da sam to bi vi prvi znali eh tek kako bih vas pocastilaaaaaaa |
|
koga ,kome i šta... |
|
mima
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mama mi dala ideju da grančice utaknem u zemlju, možda se prime
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a da jednu stavis samo u vodu a drugu u zemlju
ili koliko ih vec imas |
|
koga ,kome i šta... |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mima, ne znam gdje živiš, ali ako si u kontinentu, u ovo doba godine ja bih se prije odlučila za sjemenke.
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se sa kikom u potpunosti...
A i bobice su friske,znaci klijavost bi trebala biti odlicna..
Malo su me zbunili ovi listovi pored te biljke,e sad vidim da kazes da nema listove...podsjeca me na neku sumsku biljku...(drvo)
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene je jako zanimalo kako se zove ova biljka, pa sam ukucala na Google-u: red berry branches.
Ispalo je da su te grancice jako popularne kao dekoracija u ovo doba godine, narocito u vreme Novogodisnjih praznika. A rec je o (American) Winterberry Holly (bozikovini). Ovo je ili Ilex verticillata (Michigan Holly) ili Ilex decidua (Memphis Belle), a mozda i nesto sasvim trece. Postoji jako puno vrsta. Ovo ti saljem kao putokaz. Izgleda da ovo drvce ima i list i cvet. List izgubi, a cvet postane plod. Pozdrav. Drvce ima i list i cvet. Ovako izgleda Ilex verticillata sa listom Ovo joj je cvet Ovako izgleda u prirodi A ovako u vazi, kao dekoracija. poz. Ažurirao aglaja - 03 Prosinac 2007 u 12:48 |
|
Aglaja
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aglaja
|
|
koga ,kome i šta... |
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mima
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je, to je to Pokušat ću zakorijeniti, iako ilex ide jako teško, ali vrijedi probati. A baš je grm prekrasan.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |