Spremanje povrća za zimu |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
TaTjana43
Odrastao grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne blanširam ga. očistim, operem i pobrišem suhom krpom. pa u vrećice i škrinju. |
|
Sponzorirani linkovi | |
TaTjana43
Odrastao grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pošto moja kćer ne voli "trave" i kiselinu, sve povrće osim korijenastog i krastavaca, očistim,posušim u kuhinjskoj krpi, narežem i spremim u škrinju. "kiselinu" kupujem. sve što se može tutnem u škriknju. zima je ipak duga, a sve je skupo.
tak da i u zimi ima svega..čak i "pečene"paprikei kukuruz. |
|
winnetou
Nedavno posijan Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sa išla u mali pregled stanja u podrumu i - spremila sam mrkvu u običan pijesak i u botovac. Ova iz botovca je kao da si ju sad ubrao, samo ima malo sitne dlačice po sebi, a ova u pijesku je počela truliti Ne kužim.. Ali kužim da više neće u obični pijesak.. Možda zato jer se obični pijesak više suši..?
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što je botovac?
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
winnetou
Nedavno posijan Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma onaj riječni pijesak. Osnovna namjena mu je za nabacivanje donjeg dijela kuće, pojas od fasade do zemlje.. a jesam objasnila..... pitat ću MM kako se još zove.. Ostalo mi od nekih davnodanih radova.. |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da stvar je u optimalnoj vlagi, ne u materijalu - lako se i pijesak malo polije vodom ako se isuši - sitne dlačice su zapravo korijenje koje je u potrazi za izvorom vlage, to se i kod mene događa, a ovdje sam opisala kako ju spremam i stvarno mi dugo drži.
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=275 |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
winnetou
Nedavno posijan Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, to je riječni pijesak. Stvar je u vlagi, slažem se. Naime, ovaj običan pijesak je daleko krupniji pa slabije zadržava vlagu i treba češće zalijevati, dok je ovaj drugi skroz sitan i od jeseni kad sam spremala, niti jednom još nisam zalijevala, i vlaga je gotovo ista kao tad.
|
|
malamaca
Novo sjeme Pridružen: 20 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jesenas spremila mrkvu po Silvekinom receptu, u dravski pijesak, ali mi je već za mjesec dana skoro sva izgnjilila. Pa ne znam što ću ove godine, bilo mi je jako žao koliku sam mrkvu bacila. I pašternjak.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mrkvu ledim tako da je isiječem na kockice i u vrećicu...kad je upotrebljavam ( u juhama, gulašima i sl) stavim iz vrećice koliko mi treba, ne odleđujem prije... ona jest gumasta kad se odledi, ali zato je ne ledim cijelu nego u kockicama...isto radim i s peršinom......špinat i cikoriju blanširam..a lani sam imala dosta artičoka i jednu sam vrećicu spremila blanširane, a jednu ne..mogu reći da nisam primijetila razliku kad sam ih kuhala...ove cu ih godine bez blanširanja spremiti...
|
|
tyipe
Novo sjeme Pridružen: 15 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam tak mrkvu spremila ove godine,narezanu. smrznutu ju stavljam direkt u lonac.
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |