Sto raditi u ovo doba? |
Odgovori |
Korisnik | |
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Siječanj 2008 u 23:42 |
Posto sam vrlo nestrpljiv,a ne znam st se u ovo doba godine radi odlucio sam potraziti vasu pomoc.Zanima me sto se u vrtu ovih dana radi i koje se sjemenke sada mogu sijati u kuci te da li se moze posaditi koja zaboravljena lukovica?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ovih dana pošto se maknio snijeg, cistio malo dvoriste i grabljao ga, skupljao i uklanjao polomite grane i sl.. i sadio maćuhice u vrt. |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidjevši slike prazne parcele koju imaš,ovih danapuno toga možeš raditi.Moraš samo znati šta ćeš saditi i barem okvirno kako će ti izgledati dvorište. Evo da ti nebude dosadno,dok ne smisliš kako će izgledati,poravnaj zemlju,makni korov i kamenje.Ako misliš neki vodeni vrt imati,nađi mu mjesto i počni lopatati. Sad već možeš saditi drveće i grmove.Naravno ako nije zemlja smrznuta.....i tako,ima se šta za raditi...
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predlažem da možda virneš i u onaj dio gdje pišemo naše dnevnike radova pa možda dobiješ inspiraciju
meni to pomogne, pa eto..
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Momentalno sam odustala od utakmice, jer je dosta da se MM nervira, odoh ja u vaše cvjetno društvo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
osbourne
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam i previse posla u 2 vrta koja imam:
ajmo sa onim pod steljom:
-treba prvo pograbit lisce oraha i rjesit ga se.
-orezat zivicu koja se previse rasirila (kupina i pavitina)
-izrezat grane pale tresnje u oluji zimos i od njih napravit "hotel za kukce" (opisat cu s vremenom)
-pokosit (uvijek volim ako ne pokosim na jesen to ucinit na proljece)
-onda najveci dio posla: dic stelju (ostavit malo polutrulog sijena) te nabacat kopost (nezreli) i to sve uort u zemlju(koja mi je uzasno glinovita),zatim svu stelju ponovno nagrnut na vrt
-uzet kolce i spagu i napraviti prlaze i gredice jer to do ove godine nisam imao i zemlja je svuda jako tvrda kako se hodalo po njoj (po stelji)
-uredit kompost,pomijesat ga prevrnut...
-zasadit vrt
to mi sad pada na pamet
onda cvijetnjak:
-sve smislit i napravit ukratko, to je sad ruzno dvoriste a zamisljam ga sa jezercem, grmovima..o tome u dnevniku.
ima posla..
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još bi zima mogla nelatiti pa se orjentiraj na pripremu terena i eventualno sadnju cvijeća koje češ na proljeće presaditi. Obzirom da ti je dvorište prazno, možda da skupiš kamenje i zemlju za kamenjar ili jezerce ako buš ga radio. Još se može saditi i drveće i lukovice koje se nisu jesenas.
Ali prvo si preštihaj zemlju i ostavi da se malo slegne prije nego navališ. I proljeće bu ti jako brzo došlo! a onda kreni s ostalim. |
|
miha-m
Odrastao grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To sam prije nekih mjesec dana vidio na TV-u. Zbilja zanimljivo. Ajd nas obavijesti kad to složiš, i ak možeš, stavi fotku hotela. |
|
...štihača je zakon...
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Osbourne ima uvijek originalne ideje, a bio je danas vrijedan. Ja sam pak prosijavala opet zemlju od nekog starog iskopa i sitno kamenje odnijela na odlagalište, sigurno jedno 5 kariola, naravno pomogao MM ali samo odvest kariolu do prikolice. Morala sam prestat jer se zaškurilo.
A uspjela sam danas fotkat ptičicu koja mi je došla na hranilicu. Nije neka slika, ali jako sam bila sretna
|
|
RIJEKA
|
osbourne
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sta to jede?
naravno da cu staviti na net samo moram ulovit vremena i dobit inspiraciu!
svrha tog bi bila da se ugnijezde neki kukci recimo bumbari. kad drvo malo "strune" tj odstoj oju godinu u njemu ce mozda neki kukac odlozit jaja! također u vrt planiram staviti par komada starih drva iz sume da se kriju kukci ispod i kojekakve zivotinjice.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavila sam im loj od govedine pomješan sa sjemenkama za papigu. Sve su pojele, imam nekoliko takvih hranilica. Danas sam napravila duplu i u jednu lstavila malo kruha, onako zgnječenog, kao za ribe lovit.
i misliš da nije u redu, valjda ima neće ništa biti. Ja mislim da one nebi jele da ima to ne valja.
|
|
RIJEKA
|
osbourne
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam ali mislim da je ok..pogledaj golubove koji dobivaju cijele pinke:)
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja se mislim da za par dana presadim kućno bilje u veće teglice, samo me strah da nije još malo rano. jučer sam bila u shopingu i kupila kuglice za drenažu. sad me zanima ako mi netko može pomoći, da li je te kuglice pametno staviti na dno posude gdje ću presaditi dracene i zamiloculas. to sam gledala u nekoj emisiji ali bih ipak htjela i savjet pravih znalaca
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |