Vrtno cvijeće 2008g |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
javljam se sa dojmovima
kod mene je ove godine u prosjeku bilo dosta sušnog vremena ali sve u svemu sam ipak zadovoljna , jedino mi se strašno suše balkonske ružice , ali nisam puno ni očekivala jer nisam napravila u startu dobar izbor cvijeća , zbog toga što nisam pravila smjesu zemlje kao i obično ,već sam zbog propusnosti dala malo više pijeska , pa zbog toga dolazi do isušivanja . ali dobro , nemogu uvijek imati isto drugo cvijeće mi je izvrsno , s tim da sam orhideje svaki puta za nevremena unosila i iznosila iz sobe , zbog straha da ih vjetar ne slomi. ostalo cvijeće sam presađivala u zajedničke tegle veče površine tako da bude više u skupinama , ali vodeči računa o tome koje koliko treba vode i sa njim sam zadovoljna . a drugo je sve u redu .u cjelini sve je kako sam si zamislila |
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
blago tebi Branka...a ja došla do zaključka da na proljeće treba pola toga preseliti na drugo mjesto
|
|
malosrce
Već proklijao Pridružen: 08 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej, ženske,
naime obožavam cvijeće, sadnju i sve što iz uz to,
svaki cvijet mi je predivan i želim ga odmah kod sebe,
stoga da vas priupitam, ima li koja nešto sjemenja za prodaju!!!
Please!!!!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav Malosrce! Inače, nismo samo "ženske" na forumu, ako malo pregledaš forum primjetiti ćeš i više muških članova koji isto tako vole vrtlariti
Što se tiče sjemena, malo si u krivoj temi, gore imaš zeleni tekst koji daje kratke upute za snalaženje po forumu, sjeme poklanjamo i mijenjamo uglavnom u rubrici "oglasi": http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=43 Dakle, ako misliš kupiti sjeme pogledaj malo po sjemenarnama i sl, a ovdje se uglavnom sjeme mijenja ili poklanja, jer se često zna dogoditi da se nešto negdje neda kupiti ili nabaviti, pa tako pomažemo jedni drugima.Također nam se kao novi član možeš malo predstaviti u rubrici "predstavite se": http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=34 a u ovoj temi nam možeš napisati svoje iskustvo s uzgojem cvijeća u ovoj godini. Dobrodošao/la!
|
|
malosrce
Već proklijao Pridružen: 08 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najprije se isprićavam i muškoj vrijednoj snazi,
svaka čast !! da je barem je i moj takav doma....
Hvala na informacijama.
I razumijevanju.
Veliki pozdrav!!!
|
|
lika1
Mladi grm Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok društvo evo da se i ja javim sa dojmovima.Ove godine sam jako zadovoljna sa surfinijama cvjetaju sve u šesnaest od šestog mjeseca,ali ih prihranjujem dva puta tjedno i jednom tjedno dodajem željezo,bugenviliji je ovo druga godina i već je velika ove godine nemam crvenog pauka jupiiiiii.Bakopa je prekrasna,prkosi isto tako,kraljevske pelargonije su mi ocvale i imala sam problema sa bijelim mušicama tako da sam bijelu morala baciti jer je bila puna jajašaca.Na drugom balkonu imala sam puzajuće pelargonije ali su mi se skroz osušile i napala ih je bakterijska bolest pa su na žalost završile u kontejneru.Ostali cvjetići su ok za sada.
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vodenike su ovog ljeta predivne, raskošne, stalno u cvatu...definitivno dobar izbor. Kane, lantana, krumpirov grm najljepši su ukras mog dvorišta. Malo sam razočarana verbenama, nisu bujne kao prethodnih godina, ne znam razlog. Možda je u pitanju vrijeme iako mi se čini da je prošle godine bilo puno toplije ljeto. Sve u svemu, treba dosta vode i gnojiva (ja to najčešće radim preko lista). Problem su mi sitne, bijele mušice na anđeoskoj trubi i ne znam kako ih se riješiti...Primjetila sam da je ovog proljeća i ljeta bilo puno manje uši na lišću s izuzetkom jedne lonicere koja se svake godine zauši. Na kraju, sve pohvale za ovu temu, interesantno je i korisno usporediti iskustva.
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na kraju krajeva sam zadovoljna sa prvom sezonom cvijeća i vrta,kako je krenulo na početku na kraju izgleda čak pristojno
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam uspjela ubaciti sliku. Ali... latinski naziv biljke je Helychrysumicicles. Može li mi netko reći nešto o toj biljci ili gdje da potražim informaciju. Naime, vidjela sam zgodnu kombinaciju u "kontejneru" ta biljka i maćuhice, što bi mi baš "leglo" na dva mjesta uz ulaz u kuću.
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro došla baka
ne znam koja je to biljka a kad utipkam u google kaže da ne postoji
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda je krivo napisano ime.
Podsjeća me na Helichrysum...što je smilje.
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav i vama svima.
Naziv je tocan. Grupa/vrsta je helichrysum s dodacima za pojedine podvrste. Prijateljica je nasla i slike samo nije icicles nego Hel....thianschanicum.... i na hrvatskom - srebrna smriječ.
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad upišem sa razmakom onda ima
al glavno da si ti pronašla što si tražila
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek hvala. Sad još samo da ga negdje nađem i kupim. Jer mi se baš sviđa a eto živim u klimi gdje bi uspjevalo!
|
|
xena
Novo sjeme Pridružen: 17 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme ljudi pomozite nova sam na forumu i studiram agronomiju i po prvi put se susrećem sa cvjećarstvom i tribalo bi mi nešto o violi sunkiss mix, i šta je ona uopće i koji je to cvijet na hrvatskom,ako možda ima neka stranica o njoj,masu bi bi to pomoglo jer tribam pisat seminar, a ne znam odakle da počmem
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo link http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/1/savjet/39.aspx (ovo je opcenito o maćuhici... a ti pitas za onu sa sitnim cvijetom)
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |