da li je to rujnica |
Odgovori |
Korisnik | |
enes
Novo sjeme Pridružen: 04 Rujan 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 06 Rujan 2008 u 09:07 |
Na panju smrče pronasao sam gljivu promjera 10 cm .imam foto te gljive kako da taj foto stavim ovdje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enese ima negdje u postovima upute kako su ljudi stavljali a tako se i ja priučila ( uz pomoć forumaša).... ja sam koristila photobucklet , tamo se ulogiraš i napraviš kao svoj račun koji ti služi da na taj tvoj virtualni album digneš slike sa svog kompa...vodi te korak po korak...i onda kad t je slika tamo ima ispod nje 3 reda sa nekim brojevima , označiš zadnji red i kopiraš ga ovjdje u skolpu odgovora i stisneš enter i kad se prikaže tvoja poruka prikaže se i slika... čarolija!!! :O)))
...ima pra vrsti rujnica ali ono najkarakterističnije za njih je da ispuštaju kad ih porežeš neku vrstu krvi koje je zavisno od vrste ili narančasta ili tamno crvena, tvrdog su mesa, ispod su listići, stapka im je pri dnu stručka šuplja a na udarac ili rez to mjesto mjenja boju... najčešće prvo u narančastu ,,crvenu a kasnije u zelenu... |
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gčljiva rujnica - mora izvana biti žučkaste boje - s tapka , a odozgora i izgleda lijepe naranđaste boje , raste iz bijelog ovoja .izglesa kao da ras te iz ljuske jajeta za sliku moraš pitati božikovine ili nekog ko to bolje zna od mene
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...bo, ja za tu ne znam.... znam samo za ovu jelovu i krvavu rujnicu...al nijedna ne raste iz jajeta.... ja te iz jaja ništa ne diram....čim vidim jaje sjetim se pupavke...imaju u početnom stadiju nešto malo slično jajetu.... uf...
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo što je branka opisala je blagva (u nekim krajevima ju zovu i rujnica). najlakše je na google-u upisati "rujnica" i otvoriti slike...ima ih prekonekoliko...
prava rujnica se nikako ne može mjeriti sa blagvom u kvaliteti...blagva je kraljica među gljivama! |
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |